Met voorstrijk/primer behandelde mortel neemt water op?

Sander02

 • #1
Ik heb al meerdere lagen primer aangebracht op een gietdekvloer van betonmortel maar toch ontstaan er op diverse plekken nog donkere plekjes als ik er water over gooi. Primer en mortel van zelfde fabrikant.
Eerst met een roller, laatste laag met een blokkwast. Ik zie de glimmende laag.

Er komt hierover nog een eindlaag, ook een betonmortel die dus zichtbaar blijft. Ik wil dan ook geen risico nemen dat ik op de meer zuigende plekken verschil ga zie. De uiteindelijke laag kan maar zo'n 4mm dik worden.

Iemand een idee?
 

Sander02

 • #2
De laatste 2 keer vrij dik aangebracht lijkt eindelijk gewenste resultaat te geven.
 

Sander02

 • #3
Ik zag op een paar plekken een soort van beschadiging in de primer laag. Ik zie dat het nu echt een laag is die je eraf kan trekken. Betekend dit dat de de primer niet goed kon hechten of klopt het dat je 'm als huid eraf kan peuteren?
 

Tiho

 • #4
Over het algemeen is het de bedoeling dat voorstrijk geen filmlaag wordt die je nu dus hebt. Voorstrijk helpt bij hechting niet bij afdichting. Ik zou er zo niet op gaan doorwerken iig.
 

Sander02

 • #5
Op de verpakking staat wel dat er verfilming moet plaatsvinden en dat je het soms in 2 lagen moet aanbrengen. Ik zal anders morgen even met de infolijn bellen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #6
Als je de voorstrijk er te dik op zet, dan krijg je net zoals je nu hebt.
Dan wordt het een filmlaag, die je er zo weer af trekt.
De afwerk laag zal dan straks los gaan komen.
 

Sander02

 • #7
Maar zonder de laag krijg ik heel veel zwarte vlekjes van opgenomen water als ik dat er overheen gooi. De primer is echt de juiste. Ik heb een paar lagen egalisatiemortel over elkaar. Tussen die lagen heb ik gewoon 1 of 2 keer voorgestreken, maar aangezien het nu om de eindlaag gaat wil ik niet dat er rare plekjes optreden. Daarom heb ik de primer net zo vaak herhaald totdat er geen water meer opgenomen werd.
 

Sander02

 • #8
Ben nu dus al weer uren bezig met een bijtel, een schuurmachine en m'n nagels. Wat een werk. Kan helaas maar sommige stukken met een beetje pulleken eraf trekken. Schuren gaat heel traag.
 

Tiho

 • #9
Ben benieuwd wat de infolijn zei dan. Iig dicht voorstrijk dus niet af. Je zult de eindlaag waarschijnlijk moeten impregneren. Daar weet Peter vast meer vanaf.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #10
Ik ben ook benieuwd wat de gebruik aanwijzing van de gebruikte egalisatie mortel schrijft, over het voorstrijken tussen verschillende lagen egaline.

Vaak hoeft dat niet, of mag dat ook niet.
Bij sommige soorten, moet je ook eerst de oude laag egaline eerst even schuren, voordat je er een nieuwe laag overheen zet.

Ook vraag ik me af, waarom er meerdere lagen over elkaar zijn gemaakt.
Hoe meer lagen, hoe meer kans dat je hebt dat die lagen onderling los gaan zitten.

Er zijn heel veel verschillende soorten egalisatie producten.
En niet allemaal zijn ze geschikt om als eind afwerking te worden gebruikt, zonder dat er een afwerk vloer zoals tegels of zeil en dergelijken over heen komt.
 

Sander02

 • #11
Hoi, zie ook Egalisatiemiddel welke als eindvloer te gebruiken is?

Ik moest dus ruim 1,5 cm in hoogte vullen en in een zak of pot zit genoeg voor ongeveer 4mm. Aangezien ik het in m n eentje doe en geen ervaring heb, doe ik het per laag. Steeds wat dagen laten drogen en weer een primer laag erop. Alleen voor de laatste laag heb ik te veel primer gebruikt, omdat ik dacht dat deze laag totaal geen vocht meer op moest nemen voor optimale resultaat in de blijvend zichtbare afwerklaag. Dus ik heb steeds weer een primer laag aangebracht totdat er nergens meer water in de ondergrond trok.

De eerste laag was een industriële cementgebonden mortel (floor.ton) en de volgende 2 lage een wat goedkopere vloervlak schuur en garage. De toplaag wordt ook weer de floor.ton, dat is een slijtvaste laag.

De info lijn zei dat meerdere lagen geen probleem is als de lagen goed gedroogd zijn en van een primer voorzien. Maar het zou kunnen zijn dat het in mijn geval geen problemen geef ivm klein oppervlak, binnen, dunne lagen en geen zware belasting.
Over de primer zeiden ze dat het niet de bedoeling is dat de vloer helemaal wordt afgesloten. 1 keer voorstrijken is meestal voldoende. Vloer mag nog wat zuigen.

De een na laatste laag heb ik overigens opgeschuurd voor ik een primer aanbracht.

Op der verpakkingen staat niets over meerdere lagen vermeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu