Egalisatiemiddel welke als eindvloer te gebruiken is?

Sander02

  • #1
Als goedkoop alternatief van een gietvloer, zou ik graag bijv een egaline gieten en deze afwerken met een slijtvaste vloerverf.

Welke product is net zo makkelijk voor de doe het zelfver aan te brengen als een egaline maar is sterk genoeg als eindvloer? Het moet dus wel te gieten zijn bij voorkeur, want anders wordt het weer zo'n gedoe om het egaal te krijgen.

Gaat maar om een toiletruimte. Laagdikte ongeveer 1,5cm. Ondergrond gipsbloken met een laagje gipslijm eroverheen.

Ik ben op de hoogte van wat bedrijven die een egaline product aanbieden met een coating, maar vroeg me af of ik niet iets bij de professionele bouwmarkt kan halen. Merken graag in een persoonlijk bericht, want die mogen niet op het forum genoemd worden.

Ik hoor het graag.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je moet dan in ieder geval een slijtvaste egaline moeten gebruiken.
Deze kun je afwerken met bv een laklaag of verf.

Zoek maar eens op rhinoton.
Dat is geen merk, maar een type vermelding, en maakt onderdeel uit van een aantal produkten.

Maar waarom heb je de ondergrond in godsnaam van gips blokken gemaakt.
Als daar vocht bij komt, rotten ze weg.
 

Sander02

  • #3
Dank je, ik ga daar even op zoeken.

Het gaat om een oude badkamer in een jaren 30 huis die in de begange grond in een aanbouw zit. Hier zat al een betonnen vloer in en daarover heen was getegeld. Om de vloer te verhogen tot vlak onder naastliggende ruimte heeft een aannemer gipsblokken gebruikt en de lijm die daarvoor gebruikt is, is er ook nog overheen gegaan. Dus opzich zitten de gipsblokken best wel ingesloten. Ook is de ruimte eerst voorzien van voorzetwanden, folie, etc.
Ik neem aan dat de vloer niet gaat rotten. Zou dat dan ook niet kunnen optreden als je een muur met van die blokken bouwt, dan kan dat toch ook in de onderste optreden?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is niet toevallig gasbeton?
dat zou een meer voor de hand liggende oplossing zijn
 

Sander02

  • #5
Dat zal het wel wezen ja. Zal eens kijken of ik nog oude rekening kan vinden.
 

Sander02

  • #6
Hoi Peter, bedankt voort je Rhinoton suggestie. In google kwam er eigenlijk maar 1 merk naar boven en die hadden een wat het lijkt ideaal product. Ik heb als test 1 pot gekocht. Dat zou genoeg moeten zijn voor een laag van 4 mm in mijn ruimte. Als ik het mooi vind zal er nog een laag overheen gaan. Dat kan na een paar dagen. Vervolgens transparante coating of een kleurje.
Rondom plak ik op de muren dubbelzijdig tape (3mm dik) of tochtband om starre verbinding met muren tegen te gaan enzo eventuele scheurvorming te voorkomen. Dat kit ik dan vervolgens. Iets minder mooi, maar ja.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu