Messenslijper op boormachine

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik ben al een tijdje op zoek naar een messenslijper voor op de boormachine.

Het is een voorgevormd slijpsteentje met tussen het slijpsteentje en de pen die je in de boorkop steekt een plastic kapje. Als je een mes van bijvoorbeeld je grasmaaier in de bankschroef hebt geklemd, kun je met dit opzetstukje heel simpel en nauwkeurig met je accuboor het mes slijpen in de gewenste hoek. Je haalt het mes gewoon een paar keer tussen het slijpsteentje en het plastic geleidertje door.

Wie weet waar dergelijke dingen te koop zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het ondermes van de kooimaaier moet ook geslepen worden, beide uit de hand slijpen lukt niet, het komt zeer nauwkeurig wilt u een goed resultaat behalen met maaien.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het mes van een kooimaaier slijpen is inderdaad geen handwerk. Die laat ik doen. Maar ik heb ook nog een grote cirkelmaier. Dat mes slijp ik een paar keer gedurende het maaiseizoen met de hand.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Aha, ik dacht dat het gezien uw vorige post een kooimaaier betrof.

Ik slijp zo'n mes altijd met een lamellenschijf in een haakse slijper.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Die heb ik ook, maar op youtube zag ik in een filmpje het slijpsteentje zoals ik beschreef in mijn eerste post en dat zit er nog makkelijker en nauwkeuriger uit.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Dat word zoeken geblazen dan
 

Black Knight

  • #7
Net zoals Jan zegt, slijpen wij hier de messen van onze grasmachine (en ook die van grote maaimachine achter tractor) met een haakse slijper met lamellenschijf. Is echt niet moeilijk.
 

Jelmer

  • #8
Pas er wel voor op dat het mes van een grasmaaier (cirkelmaaier) wel in balans moet blijven. Dat wil zeggen dat er van beide kanten evenveel gewicht vanaf moet worden gehaald. Anders kan het mes in onbalans raken, wat niet goed voor de as en voor de motor is.

Hiervoor zijn speciale atributen voor te koop, maar je kan het mes bijvoorbeeld ook op een schroevendraaier laten "balanceren". Helt het mes naar één kant over, dan moet deze nog bijgeslepen worden.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik gebruik altijd een spijker in de werkbank. Bij een te grote onbalans trilt het hele motorblok uit elkaar inderdaad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu