Mechanische ventilatie vervangen of alleen laten reinigen?

Klusser00

  • #1
Beste forumleden,

Sinds een tijdje ben ik verhuisd. Dit appartement bevat een Stork Air CMFe woonhuis ventilator. Deze ventilator is 8 jaar geleden nieuw geplaatst en sindsdien zijn zowel de kanalen als de ventilator niet schoongemaakt. De ventilator maakt dan ook veel lawaai en de afzuigcapaciteit valt tegen. Ik wil daarom graag de kanalen laten reinigen en de ventilator opnieuw laten inregelen. Echter vraag ik mijzelf af of het wellicht verstandiger is om gelijktijdig de CMFe box te vervangen? Het zou namelijk zonde zijn als straks alles is schoongemaakt en ingeregeld en het lawaai en de afzuigcapaciteit alsnog tegenvallen als gevolg van de beperkingen van de CMFe. In dat geval kan ik beter eerst zelf een nieuwe ventilatie box plaatsen voor ik een specialist de kanalen laat schoonmaken en de box inregelen. Graag hoor ik jullie advies met betrekking tot het wel of niet eerst vervangen van de CMFe. Alvast bedankt.
 

CV__

  • #2
Eerst kanalen reinigen, dan box vervangen en te veel flex saneren, dan zelf inregelen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
8 jaar is helemaal niet oud voor een ventilatiebox. Het schoonmaken van de box kan je sowieso zelf en is eenvoudig.

Plaats eens een foto van hoe de box erbij hangt.
 

CV__

  • #4
Die Stork Air CMFe is geen gelijkstroommotor toch? In dat geval is het ook gewoon lonend het ding te ruimen.

Het huis kun je laten zitten, je kunt dan gewoon een losse nieuwe motorplaat kopen; die kun je in twee minuten omwisselen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Op internet lees je inderdaad dat meerdere mensen deze vervangen hebben om die reden. Ik zou meteen kiezen voor een box die CO2 sturing heeft. Dat is een stuk fijner voor je gezondheid.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu