Mechanische ventilatie vervangen - Bediening werkt niet goed

Mvdd

 • #1
Ik heb afgelopen weekend de oude mechanische ventilatie (Orcon MVS-8) vervangen voor een nieuw exemplaar (Itho Daalderop CVE-S) en hij werkt niet helemaal zoals ik had verwacht, ik hoop dus dat iemand hier me kan helpen.

De ventilatie-unit is op zolder aangesloten met een Perilex stekker die bedraad in verbinding staat met een 3-standenschakelaar in de keuken. Met de oude systeem werkte deze eigenlijk precies zoals je zou verwachten: op stand 1; zacht, op stand 2; harder en op stand 3; hardst. Nu ik het nieuwe systeem heb aangesloten, werkt het opeens niet meer zoals voorheen. Op stand 1 en 2 lijkt de ventilatie-unit helemaal uit te staan en als ik de schakelaar op stand 3 zet dan springt hij pas aan. Als hij eenmaal op stand 3 staat, kan ik met het draadloze RFT bedieningspaneeltje de ventilatie-unit (zie afbeelding) wel op alle verschillende standen zetten. Op deze stand werkt de vochtsensor ook naar behoren en gaat de ventilatie harder draaien wanneer de douche aan staat. Zonder de RFT afstandsbediening is het dus niet mogelijk om de ventilatie harder te laten draaien.

De productomschrijving van de ventilatie-unit zegt het volgende:
De Itho CVE-S SP RFT heeft een snoer met een perilex stekker. Deze perilex stekker maakt het mogelijk om de CVE-S SE van 325m3/h te bedienen met een vaste drie-standen schakelaar. Daarbij zijn alle mechanische CVE-S ventilatoren uitgerust met een RFT ontvanger waarmee u ook middels een draadloze bediening van Itho Daalderop het apparaat kan bedienen. De mechanische ventilatie is te bedienen met een vaste drie-standen schakelaar in combinatie met een draadloze bediening. Waarbij het laatste signaal leidend is.
Het idee was om de RFT bediening in de badkamer te plaatsen en om tijdens het koken de 3-standen schakelaar in de keuken te kunnen gebruiken, maar dat werkt momenteel dus niet. Ligt dit mogelijk aan de manier waarop de Perilex is aangesloten of is er misschien toch iets defect in de ventilatie-unit?

Alvast bedankt!

1667210215975.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  Je zal de L1 L2 en L3 in de perilex moeten aanpassen. Ocron en Itho zijn verschillend.
   

  XanderH

  Specialist Elektra
  • #3
  Er is geen standaard voor de aansluiting op een Perilex contactdoos. Verschillende merken verwachten een ander aansluitschema.

  16672113583438136622257489500178_copy_700x290.jpg

  Waarschijnlijk moet je de draden van L1 en L3 verwisselen in de Perilex contactdoos.
   

  Mvdd

  • #4
  Het klopte inderdaad dat ik L1 en L3 even om moest wisselen op de Perilex! Hij werkt inmiddels perfect, bedankt voor de vlotte reacties :love:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu