Mechanische ventilatie schakelen op basis luchtvochtigheid?

Martdj

  • #1
Hoi allemaal,
Mijn huis heeft een mechanische afzuiginstallatie. Vroeger zat er een schakelaar in de keuken om deze op de standen hoog of laag te zetten. Deze is echter overbodig geworden door een apart afzuigkanaal en de schakelaar is ook achter een stuk keukenwand verdwenen. Voor de badkamer zou de stand hoog echter wel handig zijn en met name wanneer er gedoucht wordt. Daarom wil ik graag een schakelaar maken om de afzuiginstallatie te laten reageren op de luchtvochtigheid in de badkamer. Er zit gewoon een raam in de badkamer waardoor er ook geen enkel verband zit tussen de lichtschakelaar en of iemand doucht of niet, dus het moet echt op basis van luchtvochtigheid. Nu heb ik een beetje zitten zoeken, maar zo'n schakelaar niet kunnen vinden. Zijn die er wel?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Jawel, zo'n ding heet een HYGROSTAAT.
 

Xr8

  • #3
Je hebt wel kanaal hygrostaten, loopt de RV op dan kun je deze instellen wanneer eea hoog moet schakelen. Volgens mij van het merk saunders.
Heb dit wel eens gemaakt, had toen echter het probleem dat de hygrostaat kapot ging door het omschakelen van toerental. Dit heb ik opgelost met een relaisje.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu