Mechanische ventilatie keuken

Rob_G

  • #1
Mijn huis (uit '97) is voorzien van een mechanische ventilatie, met in de natte ruimtes een aanzuigpunt. In mijn keuken is het aanzuigpunt achter een koof verwerkt. Deze koof heeft verder geen ventilatieopening. Wel is is er een opening aan de zijkant van één van de keunenkastjes. Dit kastje hangt iets van de zijmuur naast het kastje af (ca. 5cm). Aan de voorzijde is dit wel netjes afgetimmerd, maar de onderzijde is dit open. Hierdoor kan er lucht langs het kastje de koof in stromen, en vervolgens dus ook richting aanzuigpunt stromen.
Door de koof loopt tevens de afvoerslang voor de afzuigkap, deze loopt door de buitengevel en is dus niet op de MV aangesloten.

Is dit een acceptabele oplossing? Of is het noodzakelijk dat er toch een ventilatieopening wordt gemaakt, waar een ventilatieslang op wordt aangesloten?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Je moet afzuigen bij het plafond. Warme vochtige lucht stijgt op en die wil je afzuigen.
 

Rob_G

  • #3
De koof waar het aanzuigpunt nu in uit komt is inwendig 115 mm hoog. Doordat er een gat aan de onderzijde van de koof zit (t.b.v. de afvoer van de afzuigkap) kan ik hier wel een r125 leiding op aansluiten, maar als ik verder door de koof moet gaat die diameter niet passen. Ook kan ik ik alleen een standaard ventiel aan de onderzijde van de koof (t.p.v. naast de schouw van de afzuigkap) plaatsen, maar daarop aansluiten met een r125 gaat weer niet.
Is het acceptabel om met een flexibele leiding r125 met overgang naar 220x70 te werken, en de vervolgens in de koof een instelbaar rooster te plaatsen?
Is de de MV dan nog voldoende effectief, en zijn er geschikte rechthoekige roostertjes?
Koof en afvoer keuken.jpg



Zoals je ziet zit er al een flexibele slang in de koof, voor de afvoer van de afzuigkap. Deze zit er ingepropt en heeft niet bepaald een lekkere doorvoer, dus daar zou ik ook nog wat mee willen doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu