MDF ontvetten

Kees61

  • #21
Dingena schreef:
Dingena, ik wilde mijn bericht al verwijderen maar dat mag niet meer. Ik wil er verder niet over zeuren. Ik heb geen ervaring met de goedkope rotzooi uit de doehetzelf winkels. Ik schreef gewoon eerlijk uit mijn eigen ervaring met de materialen die ik gebruik. Je moet niet alles over 1 kam scheren. Alle auto's zijn niet slecht omdat de trabant zo vaak naar de garage moet. Ik weet echt wel wat vet met de lak doet en als ik er van overtuigd zou zijn dat iets vet kan zijn, dan was ik er niet tegenin gegaan.
Maar goed, de hobbyisten die dit lezen moeten hun spullen maar goed ontvetten. Als hobbyist mag je dat zonder afzuiging doen en niemand let er op of het brandgevaarlijk is.
BIj mij krijgt de milieu ambtenaar een hartstilstand als ik zo werk.
Blijkbaar doen hobbyisten het gewoon anders.
 

H@ns

  • #22
Dingena schreef:
@Hans> het ontvetten van objecten is niet iets van de jaren 90...
Dat beweert ook niemand!
Dingena schreef:
Mijn schoonvader en zijn broer hebben bijna 50 jaar geleden de schilderschool (k weet even niet meer hoe het toen genoemd werd) gevolgd en hier werd het al met de paplepel ingegoten.
Schildersvakschool

Het enige wat ik aan deze discussie heb toegevoegd is dat er in de jaren '90 MDF was die errug vet was!
En dat interieurbouwers kennelijk anders denken over het ontvetten van MDF dan schilders.

Lang leve de specialisatie want zo heeft ieder dus inderdaad zijn vakgebied incl. heilige huisjes. (het zijn net mensen :wink: )

Welnu, mogen we concluderen dat:
  • Ontvetten altijd aan te raden is ongeacht het materiaal dat geschilderd moet worden?
  • Dat MDF mogelijk sporen van parafine kan kan bevatten maar dat desondanks ontvetten altijd nodig is i.v.m. vetten die er via handen o.i.d. zijn opgekomen?
  • Dat Thinner (of acceton?) het juiste ontvet-middels is en niet terpentine of wasbenzine?
  • Dat indien je de meubels naar een spuiter brengt het vooraf ontvetten niet nodig is omdat de spuiter dit in elk geval doet?

Everybody happy?
 

Thehog

  • #23
Ik in ieder geval wel! :-)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Met grote vreugde heb ik zojuist kunnen constateren dat de vragensteller ook nog weer aan bod is gekomen, na zijn vraag is er een (tweede) reactie van hem gekomen, hij is blij.

Ik stel voor om iedereen hiermee blij te laten zijn en op dit topic geen verdere discussie meer te voeren over het ontvetten van mdf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu