Mantelbuis door kalkzandsteen fundering

Peebee01

  • #1
Ik wil een mantelbuis vanuit mijn meterkast, door mijn (afgesloten) kruipruimte naar de voorkant van mijn huis laten lopen om daar een 3-fase kabel voor een laadpaal in te leggen.
Er is een kruipruimte maar die is niet bereikbaar. Bij de bouw van de woning heb ik onderstaande foto van de fundering gemaakt. Deze fundering staat ongeveer anderhalve meter verwijderd van de meterkast. Ik wil een gat boren in de vloer van de meter kast, daar een trekdraad doorheen laten zakken en die dan met een stok door een gat in de fundering trekken (waar dan later de mantel buis mee getrokken wordt).

40CCD848-73A5-4E4C-9E01-03DEB25BDBEC.jpeg

De fundering is waarschijnlijk van kalkzandsteen. Of zijn alleen de grijze blokken kalkzandsteen en de witte gips blokken?
Ik kan alleen bij de kruipruimte komen door een gat voor mijn voordeur te graven en dan bij de pijl een gat te boren. Ik wil rechtsboven van de overige leidingen blijven.
Is het eenvoudiger om 1 van de kleinere stenen te verwijderen of een gat door een kalkzandsteen te boren?

Wat voor gatenboor is het meest geschikt voor een mantelbuis met een doorsnee van 8-10cm?
Kun je met een gewone klopboor door zo’n 10cm dikke kalkzandsteen een gat van 10cm boren of is dat meer iets voor een professional met een watergekoelde diamantboor?

bedankt voor jullie mening!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou geen mantelbuis aanleggen maar gewoon een xmvk-as grondkabel van A naar B hengelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu