Magnetron in badkamer

Robbie's

  • #1
Mijn dochter heeft een kleine studentenkamer in Tilburg gekregen met een gemeenschappelijk keuken. In de ochtend wil ze graag haar melk opwarmen in haar eigen.magnetron op haar kamer. Ze heeft een eigen badkamer met wasmachine en ik vraag mij af of ze de aansluiting wasmachine mag gebruiken voor haar magnetron. Ze draait slechte 1 keer in de twee weken een wasje dus stekker wisselen is geen probleem.

Mag dit? Technische bezwaren? We zullen ook contact opnemen met de verhuurder.

Bvd
Rob
 

ABCDE

  • #2
Een magnetron wil je nooit in de badkamer hebben staan.

Maar het is zeker oudbouw met nog afwezige randaarde op de kamer zelf?

Wellicht is de elektra installatie ook nog wel van dien aard dat die wasmachine vastaangesloten had moeten zijn.
 

Evenwatanders

  • #3
Als het alleen om opwarmen van vloeistoffen zoals melk gaat, kan het handiger zijn een reisdompelaar aan te schaffen. Die heeft geen geaard stopcontact nodig, is maar ca 350 W en vanaf pakweg 15 Euro te koop bij diverse winkels en webshops. Kwestie van 1 keer proberen hoe lang je dat ding in een beker melk moet hangen om die tot eeen bepaalde temperatuur te brengen, en dan daarvoor een eierwekker te gebruiken. Let er wel op dat je er een voor 230V koopt, ze zijn er ook voor op de autoaccu.

Daar heb je ook geen toestemming van de verhuurder voor nodig.
 
Laatst bewerkt:

Robbie's

  • #4
Bedankt voor de reacties. Het is geen oudbouw en er is randaarde aanwezig. Dacht alleen dat een magnetron op een aparte groep aangesloten moet worden en vandaar het idee om in badkamer te plaatsen. Ik ga dit na jullie feedback niet doen.
 

ABCDE

  • #5
Oh dan lekker in de (slaap)kamer zetten. Nee, magnetron trekt net zoiets als een waterkoker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu