Magneetsluiting deur 'klap/bonk'

JFW

  • #1
Ik heb afgelopen weekend mijn nieuwe stalen deur in de afgewerkte sparing gemonteerd.
Erg mooie deur maar het geluid van het dicht doen van de deur irriteer ik me dood aan!

In de sponning van het kozijn zit over de gehele hoogte van de deur een magneet strip welke deur de laatste 0.5/1.0cm dicht 'trekt' en houd, dit geeft natuurlijk die 'klap'.
Ik dacht er wel mee te kunnen leven maar zeker 's avonds is dit toch nog best vervelend hard, ongetwijfeld zullen de buren dit ook horen aangezien het in direct contact staat met de vloer, muren en plafond.

Is er toevallig iemand die dit ook heeft ervaren en hier een creatieve oplossing voor heeft gevonden?
Ik geloof namelijk dat ik niet de eerste ben met zo een stalen deur :P (en ook niet de eerste die zich aan het geluid irriteert).

Ik dacht zelf aan een foamstrip tussen de magneetstrip en deur maar ben bang dat dit de magnetische werking niet ten goede komt.
Het kost al niet veel kracht om deur open te duwen/trekken, wat ook juiste fijn is, dus als dit nog minder wordt valt die deur misschien willekeurig open of bij een wind in huis door een open raam o.i.d.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
je zou een paar dunne zelfklevende stootdopjes op de deur of de magneetstrip kunnen plakken om te kijken of dat helpt

1675846299701.png


dit soort dopjes is met een scherp mesje redelijk makkelijk nog iets dunner te maken.
a
 

JFW

  • #3
Boertje, zijn zulke dopjes niet enigszins hard waardoor die de stoot/klap gewoon alsnog doorgeven aan het kozijn? Of veren deze iets in?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Ze zijn vrij zacht, maar mijn ervaring is dat ze na een paar jaar wel vergaan, ze lijken een soort van op te lossen, hoewel dat ook een werking kan zijn met de verf van mijn kozijnen. Ik zou eens contact opnemen met de leverancier, je bent niet de eerste met deze vraag, en ook vast niet de laatste.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #5
Kun je de magneetstrip loshalen en vervolgens met dubbelzijdig foam tape van ongeveer 1mm weer vastlijmen? Ik vind b.v. 0.95mm foam tape zwart.
 

JFW

  • #6
Haemmertime schreef:
Ik zou eens contact opnemen met de leverancier, je bent niet de eerste met deze vraag, en ook vast niet de laatste.
Fabrikant heb ik gister ook gemaild en vanochtend reactie van ontvangen. Alhoewel ze niet vermelden of dit een veelvoorkomende melding is geven zij aan om op sommige punten de magneetstrip te verwijderen en daar dan een strip van rubber, vilt of foam te doen.

Bijna hetzelfde als wat @Rooster zegt, ik ga beide bestellen en in het weekend proberen:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu