Luchtverwarming blijft (koud) blazen nadat temperatuur op gang is

dberendsen

  • #1
Hi al,

Ik heb een thermostaat VisionPro TH8000 met een MIT schakelaar (staat off). En de Elan 16 indirect gestookt. Nu heb ik het probleem dat ondanks ik het system op off heb staan, hij gewoon op de minimale comfortstand blijft draaien. Als ik het systeem aan zet en hij komt op de gevraagde temperatuur, dan daarna gaat die ook weer (koude) lucht doorblazen.

Is dat normaal? En hoe kan je dat aanpassen? Want ik wil dat het systeem niet gaat blazen als ik hem op off heb gezet. En ook als die de temperatuur bereikt heeft moet die stoppen met blazen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
toevallig iets van zomerventilatie aan staan?
 

dberendsen

  • #3
Nee, op die buizen zit alleen de ELAN 16 gekoppeld. En het stopt zodra ik de stekker van de ELAN eruit trek. En ik heb niks van een instelling gevonden in de boekjes om dit tegen te gaan.
 

dberendsen

  • #4
Mocht iemand ooit dezelfde situatie hebben en hier wat aan willen doen. Blijkbaar is dit normaal en kun je wel de minimale luchtdebiet instellen hiervoor het laagst is 10% fabrieksinstelling is 20%.

Wil je alleen op warmtevraag de elan aan hebben, dan moet je een 4 standen schakelaar via RJ12 aansluiten op de Elan en dan kun je deze stand veranderen, zodat die alleen aan gaat als er een warmtevraag is.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Dat zal het standaard luchtdebiet zijn waarmee de ventilatie in je woning moet werken.
Als je dat uitschakelt dan ventileer je niet meer zoals het bedoeld was.
 

dberendsen

  • #6
Klopt, ze zeggen dat dat vooral is omdat je anders bij verwarmen eerst koude lucht krijgt. Dus die minimale luchtdebiet is om de ventilatie "warm" te houden. Maar ik vind dat zonde van de stroom, en voelt ook niet lekker aan om continue die tocht te hebben. Ventilatie gebeurd al via de mechanische ventilatie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu