Lucht onder EPDM aan dakrand

Rensum

 • #1
Hallo,

Ik sta op het punt een huis te kopen en ben gisteren eens op het dak gaan kijken. De EPDM licht redelijk goed, maar op sommige plaatsen ligt deze niet goed vast in de hoek aan de dakrand. Ook zitten er hier en daar wat rimpels in. Is dit een probleem? Moet dit opgelost worden om problemen in de toekomst te vermijden?

Alvast bedankt!

1593669727274.png

1593669707817.png
1593669737279.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Blij dat je schrijft, het dak ligt er redelijk bij. Zo krijg ik tenminste een idee wat jonge mensen vandaag de dag redelijk vinden. Lijkt mij wel iets om voor een lagere prijs te onderhandelen.
   

  Rensum

  • #3
  Bedankt voor de reactie wgb. Mijn post is inderdaad wat te positief geformuleerd. :wink:
  Best op korte termijn aanpakken dus? Of zijn er niet meteen gevolgen op lange termijn als het er zo blijft bijliggen?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Nee hoor dat hoeft niet soms zie je van die daken die er al jaren zo bij liggen. Er zijn geen gevolgen omdat de dakdekker zijn vak niet verstond. Zie wel op de 3e foto dat er iets aan de bedekking geknutseld is. Is het bekend wanneer het dakbedekking is aangebracht. Let op moet die kunststof er een keer af zal er van de laag isolatie niet veel overblijven.
   

  Rensum

  • #5
  De EPDM is nog maar max een jaar geleden geplaatst volgens mij. Het betreft een nieuwbouwwoning.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Aannemer er bij halen, je hebt garantie.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Nou gaat het spannend worden.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #8
  jeutje, dit ziet er toch niet fraai uit voor zn leeftijd, dat spul moet een jaar of 25 kunnen blijven liggen, en hier zit binnen een jaar al een reparatie in, en in deze staat? ik zou dit gelijk in de onderhandelingen mee nemen, hier kun je bijvoorbeeld ook niet met gerust hart zonnepanelen opleggen.
  mocht je doorzetten kijk dan voor een witte dakbedekking, dat is beter voor eventuele panelen, en scheelt enorm voor de temperatuur in huis.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Dat klopt zwart maakt de temperatuur in huis hoger. Echter het aantal dagen dat de zon je huis dusdangig hoog verwarmd en je daar gevoelsmatig last van hebt zijn er per jaar niet zoveel. En een zwart dak levert ook een bijdragen aan het opdrogen van de constructie per seizoen.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #10
  ben ik niet geheel met je eens, maar dat zal ook persoonlijk zijn, maar ook bij dagen dat de buitentemperatuur niet tropisch is, merk ik het zeker dat het binnen niet zo opwarmt.
  ook nu de temperaturen vaker en langer hoog lijken te zijn ben ik erg tevreden met wit op het dak.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #11
  Er zijn toch meer dagen dat het niet tropisch is en op die dagen wordt je woning lekker comfortabel warm gemaakt. Het zou me niet verbazen dat in het voor-en najaar de CV is aan gesprongen en bij een zwarte dakbedekking was deze uit gebleven. We hebben nu 2 of 3 dagen gehad dat het buiten rond de 30 gr is geweest.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #12
  het gaat niet alleen om de dagen dat het 30 plus is, zolang er genoeg zonneschijn is warmen die daken flink op. de thermostaat hangt toch beneden dus die zal niet veel eerder aanslaan.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Tuurlijk witte worden minder warm dan zwarte en het is logisch dat je dat voelt en er blij mee bent.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu