Losse plank in parket

Status
Niet open voor verdere reacties.
In het ergste geval zou je ook kunnen voorstellen weer iets bij de prijs te doen zodat het allemaal wat minder moeite kost.
 
Nou ga ik iets zeggen wat niet mag volgens de forumregels maar wat in dit geval denk ik wel legitiem is. (je komt immers nu pas met bovenstaand verhaal en hebt eerst gevraagd naar een oplossing)

Iemand die pretendeert een vloer te kunnen leggen en zich goed genoeg acht om -in eerste instantie- daar 108 Eur. per m/2 voor te rekenen :shock:
Mag je gerust aanspreken op zijn wanprestatie!!

Ga eens informeren bij meerdere vloerbedrijven in de omgeving, leg heel de constructie uit en vraag advies en een offerte voor het opknappen.
Leg deze voor aan de "aannemer" die verantwoordelijk is voor deze knoeiboel en probeer iets te regelen.

Voor de duidelijkheid; hier vanaf het forum valt er weinig advies meer te geven, ik denk dat je het met de betrokkene zelf moet zien te regelen.

Succes en hopelijk horen we hoe het afloopt.
 
Wij gaan voorlopig proberen van de plank die nu nog los ligt ook te boren en vast te lijmen.

Ik hoop dat daarmee de ellende daarmee afgelopen is en de rest van de planken gaat blijven liggen.

Alvast allemaal bedankt voor de reacties.

P.S : zou het ook niet mogelijk zijn, zouden er meerdere planken loskomen, van al de planken langs boven te nagelen ??
Nu zijn ze in de tand genageld.
 
Beste Karine,

Ik weet dat het een hoop geld gekost heeft en dat je probeert de vloer nog met noodoplossingen te repareren, de ondervloer is niet geschikt om in te spijkeren, niet verdekt en niet door en door.

De enige mogelijkheid die ik nog zie is schroeven met messing platkopschroeven in de cementvloer, als je alle planken daarmee doet is het net of het zo hoort.

Verder ben ik het met H@ns eens, aanpakken die aannemer.

Succes.
 
H@ns schreef:
Nou ga ik iets zeggen wat niet mag volgens de forumregels maar wat in dit geval denk ik wel legitiem is.
Ik zie het bezwaar niet, zolang de betreffende uitvoerder maar niet bij naam genoemd wordt. :wink:

Vraag is natuurlijk wel, of je hem nog kunt aanspreken, wanneer je in elke plank een of meerdere schroeven hebt gedraaid...

Het is óf hem (nu) aanspreken of zelf doorgaan met proberen een oplossing te vinden. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt maakt dat de zaak wel wat makkelijker. Misschien heb je die maar niet aan gedacht?

Of lid van Consumentenbond? Vereniging eigen huis? Allemaal instanties waar je in zo'n geval terecht kunt. En dan heb je ook nog Trosradar en dergelijke...
 
Toch nog even dit :

Is het niet mogelijk dat de parket zich nog aan het aanpassen is aan de omgeving?

Soms kraakt hij op verschillende plaatsen, en soms helemaal niet?

Parket is in juni geplaatst.
 
Stel in elk geval de leverancier op de hoogte van de klachten en vraag hem om een oplossing, doe dit met een aangetekende brief en bewaar alle correspondentie, u kunt er dan altijd op terugkomen eventueel voor een rechtszaak.

U kunt met hem, schriftelijk, afspreken de winter nog aan te zien en in het voorjaar gezamenlijk bekijken wat er moet gebeuren aan de vloer, u kunt overigens ook nog terecht bij een geschillencommissie mocht er niet te onderhandelen zijn. (Als de leverancier hierbij is aangesloten?)
Zorg ervoor dat u alles op papier hebt om problemen over afspraken te voorkomen.
 
IK heb nog even afgewacht en nu kraken er al planken op 5 plaatsen.

Heb met die aannemer gebeld en hij zei dat ik nog moest afwachten.

Als hij nu voorstelt van heel de parket langs boven te nagelen en terug af te werken, zou daarmee het probleem kunnen opgelost zijn of is dit een hopeloze zaak?
 
Nagelen is echt geen optie! is ook al 2 x gezegd trouwens
De onderlaag van 9mm is gewoon niet dik genoeg hiervoor. Daarbij is de betonlaag eronder hard en star waardoor op den duur de nagels omhoog kruipen wat erg onfijn is als je op sokken loopt!

Wat er volgens mij gebeurt is dat de eiken delen los laten van het OSB omdat eiken werkt en OSB niet geschikt is al ondervloer om massief hout op te lijmen. De vezels laten namelijk gewoon los.

Afwachten is inderdaad een goed plan, dan kun je namelijk straks de delen gewoon van je vloer afrapen zonder te wrikken met een koevoet. Scheelt die aannemer een hoop werk :?
 
Ik heb een expert van de verzekering laten komen, die zegt dat de osb goed is, maar dat de aannemer waarschijnlijk slechte lijm heeft gebruikt.
 
Ik heb hier een tijd geleden al een vraag gesteld over een losse plank in onze parket. Momenteel is hij al op verschillende plaatsen aan het loskomen. (60 m²)

Nu kreeg ik het advies van alles uit te breken, maar dat zagen we niet echt zitten. (alles is net geschilderd en ingericht, enz)

Nu is er een expert langsgeweest die heel goed op de hoogte is van parket.

Hij zegt dat er geen dampscherm onder de chape voorzien is, en dat heel de onderparket aan het loskomen is vanwege het temperatuurverschil tussen de kelder (nu +- 15°c) en in de woonkamer (22 °c).

En inderdaad wanneer het heel koud is kraakt hij op meerdere plaatsen.

Nu is mijn vraag, de parket + de onderparket moeten eruit, maar wat moet er met de chape gebeuren?
Kan daar een dampscherm op aangebracht worden zonder de chape volledig uit te breken en geeft dit dan nog voldoende houvast voor de nieuwe onderparket?

Wat is het beste materiaal voor onderparket ? Nu is het osb plaat van 9 mm en parket van 20 mm. Dit zou ik willen omdraaien, onderparket van 22 en parket van 10 mm.
 
Gooi de osb eruit en leg het parket zwevend.

Misschien heeft H@ns nog een ander idee.
 
Zwevend leggen en kraken hebben volgens mij weinig met elkaar vandoen. Als je een ondervloer (alufoam of zachtboardplaten+folie) onder het parket legt gaat er niks kraken, tenzij de cementdekvloer losgekomen is en die kraakt.
 
Dampscherm betekent bijna automatisch zwevend leggen..
Vloer goed stofzuigen na het breken, evt. behandelen met een diepgrondering om losse delen vast te zetten en dan opnieuw leggen met dampscherm, ondervloer, parket.

Of inderdaad een combinatie van ondervloer met dampscherm er aan vast.
(In tegenstelling tot normale isolatie komt het dampscherm nu dus onder de ondervloer, rechtstreeks op de chape.)
 
Dus in normale omstandigheden leggen de chapers een folie onder de chape ?

IK veronderstel dat er wel speciale produkten zijn om boven op de chape te doen en die sterk genoeg zijn om een onderparket vast te houden (osb of triplex)?
 
Even voor de duidelijkheid;
1. De chape ligt er al.
2. Op de chape komt dampremmende folie.
3. Op de folie komt de ondervloer.
4. Op de ondervloer komt het parket.
5. Op het parket komt lak, olie of was.
6. Hierbovenop komen de meubels etc.
 
Ok, begrepen.

Ik stel me alleen nog de vraag hoe de folie op de chape wordt bevestigd.
De folie moet vast liggen op de chape en de onderparket moet vast komen aan die folie, zodat de onderparket zeker vast ligt.

Ik heb intussen al bij 2 aannemers geinformeerd.
Die ene zegt als er een verluchtingsruimte onder deze ruimte is die droog is moet dit eventueel niet te gebeuren, maar het is zeker niet minder goed.Wij kunnen eventueel een primer plaatsen op uw chape zoals wij ook gebruiken bij vloerverwarming. Dit komt op 4€/m² door ons geplaatst of 7€/l door u zelf geplaatst.

Die andere Er kan altijd een vochtscherm aangebracht worden op de bestaande chape . Technisch is dat geen enkel probleem prijs Ongeveer 27 / m² exclusief BTW.

Dat het toch allemaal zo moeilijk is, de parketexpert van de verzekering zegt 99% zeker te zijn dat het loskomen door het niet plaatsen van het dampscherm komt en dan die ene aannemer acht het niet nodig van het plaatsen van zo een scherm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan