Loden goot gescheurd

Ris

  • #1
Negen jaar geleden is er bij ons een nieuwe goot aangebracht. Het huis is een monument daarom is er voor een loden goot gekozen. Waarschijnlijk is de goot met een lengte van 10 meter verkeerd aangelegd, want in de loop der jaren is door uitzetting op 2 plekken over de volle breedte (70 cm) de goot omhoog gekomen. Op 1 plek is de goot nu over de volle breedte gescheurd. Moet er een nu al een nieuwe goot in of zijn de scheuren te repareren?
 

Chathanky

  • #2
Te repareren is het wellicht maar er dient wel rekening gehouden te worden dat lood over een lengte van 10 meter fix uitzet.
Als je het zo soldeert zonder het probleem op te lossen ben je zo weer aan de beurt.

Het lood moet wel de ruimte hebben om te zetten.
 

Droid

  • #3
Er zijn speciale expansiestukken in de handel. Die hebben rubber in het midden waardoor het lood kan werken.
 

Ris

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties. Ik heb gekeken of een expansiestuk past. Maar het probleem is dat de opstaande randen van de gootbodem haaks op de bodem staan. Ik denk niet dat een expansiestuk hierin past.
Is het mogelijk de beide stroken te 'lijmen' met een strook bitumen /loodband of is dit wel heel amateuristisch?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Met dit soort materialen is de goot waterdicht te maken. Nadeel is dat er een soort bitumen opzit en deze moet als er met lood wordt gerepareerd weer verwijderd worden. Kan je ook bekijken of de goot de benodigde vrije ruimte aan de kopse einden heeft. Wat voor soort uitlopen zitten er in de goot. Naar onder of naar opzij.
*wgb*
 

Ris

  • #6
Het is een ongelooflijk vreemde goot.
Loopt 1 cm per meter af. (zie tekening)
Later bedacht ik mij dat eigelijk de lengte van 10 m uit 2 stuken bestaat die dmv een broekstuk aan elkaar gekoppeld zijn
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
10 jaar is erg kort voor een loden goot. De oude goot zal er zeker langer in gelegen hebben. Zoals gezegd de goot moet ruimte hebben om te kunnen uitzetten en krimpen. Dat is bij deze vorm best lastig om te maken.
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu