Lijmsifon verkeerd geplaatst?

Jantje1234

 • #1
Beste allen,

Ik zit met een probleem. Er zijn veel wasmachine-afvoer discussies op dit forum, maar die geven mij niet echt een sluitend/bevredigend antwoord.

De laatste weken ben ik fanatiek bezig om mijn zolder te renoveren. Een van de actviteiten was het door de vloer leggen van alle leidingen (de vorige bewoner had alles gemakshalve dwars over de zoldervloer heen gelegd). Hierbij heb ik ook de afvoer voor CV-ketel en voor wasmachine onder de vloer door gelegd. Zie hiervoor bijgevoegde illustratie en foto. Alle afvoerbuizen zijn 40mm.

Nu is het probleem dat de afvoer overstroomt als de wasmachine afpompt. Het toeval wil dat we precies tijdens het verleggen van de leidingen ook een defecte wasmachine hadden en de nieuwe wasmachine lijkt alles veel sneller af te pompen dan de vorige. Hierdoor overstroomt de afvoer binnen no-time uit de buis van de CV (nummer 2 op illustratie).

Nu ben ik bang dat ik de afvoer gewoon verkeerd heb gemaakt. Met name over de sifon (nummer 4 op de illustratie) heb ik mijn twijfels. Moet een sifon eigenlijk direct na de eerste bocht, weer een bocht naar beneden krijgen (een S op z'n kant)? Wellicht kunnen jullie verder zien wat voor fouten ik heb gemaakt in de afvoer. Het liefst hoor ik niet dat de 40mm te dun is, want dan moet ik flink gaan slopen om de rode leidingen in de illustratie te kunnen vervangen :-).

Heel erg bedankt voor jullie hulp.

met vriendelijke groet,
Jan


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Beter de afvoersifon verwijderen en verplaatsen zie tek:
   

  Jantje1234

  • #3
  Dag Henk,

  Bedankt voor je snelle reactie. Als ik het goed begrijp geef je aan dat eigenlijk alles apart moet aangesloten worden op de horizontale leiding, met ieder een eigen sifon boven de vloer (afgezien van de afgesloten afvoer t.b.v. toekomstige wasbak). Ziet er een stuk logischer uit dan hoe ik het nu heb opgelost.

  Bedankt voor je hulp. Ik ga hier morgen meteen werk van maken.

  met vriendelijke groet,
  Jan
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu