Licht aflopende vloer glad afwerken, niet waterpas maken.

Amazon62

 • #1
Hoi,

Weet iemand een manier om een licht aflopende zand-cement dekvloer glad af te werken? De bedoeling is om de helling erin te houden, dus niet egaline erover zodat het waterpas wordt.

De dekvloer wordt nieuw gelegd, maar ivm hoogteverschil en het niet willen hebben van een drempel toch gekozen om het schuin af te laten lopen (<0,5 graden) over 3,2m. Daarna wordt er 2,5mm Marmoleum over gelegd.

Misschien is het al goed glad, als het een goede vakman is, maar voor het beste resultaat is egaliseren wel gewenst (aldus de vloerenlegger).

Alvast bedankt.

Gr Maarten
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Egalisatie loopt uit, maar wordt niet waterpas. Op de verpakking of in de specs kan staan hoe schuin dit kan. Het kan wel een lastig klusje zijn. Kan de vloerenlegger het niet doen?
   

  Amazon62

  • #3
  Beste IJkenhout,

  Ja, de vloerenlegger komt van de week langs om te kijken. Beter dan zelf aan te klooien.

  Bedankt voor je reactie.
   

  Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #4
  De cementgebonden egaliseermortels voor buiten, vloeien -normaal gesproken- niet zo erg als de "gips"gebonden binnen-egaliseermortels

  Daar is dus enig afschot mee te maken.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Het is niet de bedoeling dat u hier advies vraagt voor werkzaamheden die door anderen verricht worden, leuk voor de vloerenman.

  Zie de forumregels, hier gaat een slotje op.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu