Lewisvloer - beton egaliseren achteraf altijd nodig?

Wamelis

  • #1
Onlangs las ik hier in een bericht dat het beton in een lewisvloer nooit vlak genoeg is direct op door te werken. Altijd een smeervloer of laagje egaline nodig dus.

Dat was de eerste keer dat ik dat las, dus ik kom er even op terug.

Is dat inderdaad zo?

Er moet nl een lewisvloer in mijn badkamer komen, maar de opbouwhoogte is beperkt (want inbouwtoilet zit er al in, is niet meer in hoogte aan te passen).
De standaard hoogte van 6cm voor een lewisvloer met vloerverwarming gaat denk ik nét lukken, maar er is geen ruimte meer voor een extra uitvlaklaag.

Groet,
Wim
 

Michiel_H

  • #2
Als je hierin zeer ervaren bent dan kun je een vlak resultaat krijgen. Maar als je dit voor de eerste keer doet en zeker als het beton niet wordt verpompt en dus per speciekuip wordt aangevoerd dan zal het je tegenvallen om het helemaal vlak te krijgen.
Het is dus zeker geen kwestie van beton neer gooien en na een dag terugkomen met de verwachting dat het helemaal vlak is.
 

Roman

  • #3
Dat zelfde geldt eigenlijk ook voor egaline storten. Je zult je iig moeten inlezen of het door een ervaren iemand moeten laten doen. als de vloer niet vlak is zul je problemen krijgen met je tegelwerk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een uitvlak laag is nergens voor nodig, met (dikbed)tegellijm is er heel wat verschil op te vangen.
 

Wamelis

  • #5
Ok, als het met lijm vlak te krijgen is, dan gaat het misschien net lukken. Het wordt de eerste keer dat ik met beton werk, helaas geen ervaring om op terug te vallen, dus spannend met zo weinig speelruimte.

Enige alternatief lijkt me dik multiplex op de vloer, met metalen kanaalplaten voor de vloerverwarming, en daarop tegels. Dan zou de opbouw een fractie dunner kunnen. (Het wordt een douchebad, de hoeveelheid water op de vloer gaat wel meevallen.)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Wat bedoelt u met metalen kanaalplaten ?
 

Wamelis

  • #7
Ik bedoelde die systemen voor droge vloerverwarming, aluminium platen met kanalen waarin de vv slang geklemd kan worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu