Levensduur dakraam

Cris76

  • #1
Recent hebben we een woning aangekocht met twee V*lux dakramen (buitenzijde donker aluminium, binnenzijde hout) in een rieten kap. Omdat het riet vervangen wordt, inventariseren we welke werkzaamheden op en rond het dak verder nog moeten plaatsvinden (je wilt naderhand namelijk niet onnodig op je nieuwe rieten kap klimmen). De dakramen lekken niet (ook geen leksporen), hebben geen zichtbare gebreken en zijn oorspronkelijk geplaatst in 1999 (vanaf plaatsing niet intensief gebruikt). Heeft iemand ervaring met de levensduur van dit soort ramen? Hoe lang kunnen ze gemiddeld genomen nog mee na 25 jaar dienst? En dan een tweede vraag: is het te doen om eventueel alleen het glas te vervangen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Er zijn bedrijven die dit voor je kunnen doen. Meest voorkomende zaken zijn slijtage en houtrot. Als deze niet aanwezig zijn kun je inderdaad het kozijn renoveren.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb soortgelijke ramen uit 1993 dit jaar vervangen. Was eigenlijk niet nodig, ze zouden zo nog vele jaren mee kunnen. Reden om het te doen was voor mij dat ik ook een deel van het dak ging vernieuwen en voor de komende 30 jaar weer klaar wilde zijn, maar ook dat de isolatiewaarde van mijn 2 ramen uit 1993 aanzienlijk minder was dan die van een nieuwe V... die ik al had liggen. Concreet: op koude dagen zat bij de oude V.... de condens aan de binnenkant en bij de nieuwe aan de buitenkant.... Blij dat ik het gedaan heb. Qua kosten viel het ook mee, hun dakramen zijn niet zo gigantisch in prijs gestegen als bijvoorbeeld hun lichtkoepels. Wat betreft het glas weet ik niet, dat zou ook een optie kunnen zijn (ook omdat de nieuwe houten kozijnen niet veel beter zullen isoleren dan de oude houten kozijnen), wellicht weet @Walker dat.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu