Leuning vastzetten in metalen paal

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #41
Lampje45 schreef:
@Gerrit B
Eerst was de bevestiging niet op de juiste manier, dan weer werd het gevaarlijk, het lijkt er op dat je koste wat koste gelijk wil hebben, maar jouw analyse van het probleem rammelt aan alle kanten.
Nee hoor ik kijk alleen wat verder dan mijn neus lang is
trap 2.jpg


dit soort verbindingen zie je niet bij een rechte trap maar vrijwel uitsluitend bij een trap waar een draai in zit of bij een wenteltrap
Daarnaast zie je dat de voet van de steun niet aansluit aan de paal en dat is geen al te beste verbinding.
trap.jpg

Wat ik dus verder zie zijn deuren op 2m of 2m10 (even er vanuit gaan dat de deuren bij de pijl rechts 2m of 2m10 hoog zijn) en dat je na een aantal treden nog niet bij de leuning bij de pijl bovenaan kunt komen, want de echte trapleuning begint (met een plafond hoogte van 2m60) dus pas bijna aan het plafond.
Dus ja wil je een leuning goed/veilig vast zetten op een ronde paal dan zal je de steun voor de leuning aan moeten passen naar de paal of andersom.
En of je nu naar boven of naar beneden gaat je kunt deze leuning maar een paar traptreden gebruiken en zal terwijl je nog op de trap staat van positie moeten wisselen om de leuning vast te kunnen houden en zoiets zou ik dus nooit voor mensen adviseren die niet stevig op de benen staan.

Maar als je dat niet wilt zien of als de situatie toch anders is..... prima toch
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu