Kast vastzetten tegen muur met tussenruimte van 18 cm

Gerritje1

  • #1
Hallo,

ik wil een wasmachine/droger kast gaan bestellen.
Nu loopt er echter een flinke buis achter de muur door waar ik deze kast wil neerzetten van zo'n 18 cm van de mechanische ventilatie.

De kast komt dus die 18 cm van de muur te staan...
Ik wil deze wel vastzetten tegen de muur omdat die 2 machines natuurlijk trillingen geven,
Zal dit fatsoenlijk kunnen gaan met een paar flinke muurbeugels van zo'n 25 cm die ik boor in de muur en met een bout vastzet in deze kasten?
Of zijn er handigere oplossingen hiervoor?
 
Laatst bewerkt:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je zet de twee machines boven op elkaar? Dan hoeven deze niet vast gezet te worden tegen de muur. Uiteraard wel zorgen dat ze goed waterpas en stevig staan.
 

Kaajee

  • #3
Hij wil niet de machines zelf vast zetten, maar de kast waar ze in komen te staan.

Ik zou het eerst eens proberen of en hoeveel de kast mee gaat trillen. Ligt ook aan de (stevigheid van) de kast natuurlijk. Hopelijk kun je er naderhand nog wel bij om wel eventueel een bevestiging aan de muur te maken. De afstand tot de muur is natuurlijk best aanzienlijk, maar met genoeg beugels zou je wel een stevig geheel moeten kunnen krijgen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat zou ook kunnen. Een wasdroger wordt ook vaak drogerkast genoemd (geen idee waarom), dus beide kan.

Als een losse kast waar de apparaten in komen mee gaat trillen, is de kast niet stevig genoeg. Dan kan je beter de onderkant verbeteren. Of eruit zagen zodat de apparaten gewoon op de vloer komen te staan. De kast (hoger) aan de muur bevestigen lost namelijk dat probleem niet op.
 

Nth

  • #5
Kan de buis niet verlegd worden?
 

Gerritje1

  • #6
Hoi, bedankt voor de reacties...
Nee, helaas kan deze buis niet verlegd worden, deze loopt onder mijn schuin dak naar de schoorsteen. Hoogte is precies 1.80, tot waar de kast dus komt. Als ik deze naar onderen leg heb ik nog helaas het probleem.
 

Robbie's

  • #7
Je kan ook met goedkoop ruw vuren hout een raggel constructie maken (dus vuren in hoogte van kast met dwarslatten en weer vuren in hoogte van kast die vastzitten aan die dwarslatten) die je vast zet tegen muur en je kast weer tegen die constructie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu