Lekkende Vaillant combi gaswandketel

Vibeke Verhulst

  • #1
Sinds een paar dagen lekt er een beetje water uit een van de buizen onderin onze vaillant ketel. Kunnen we dit zelf repareren of moet daar een vakman naar kijken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou er een vakman naar laten kijken.

Het is erg moeilijk via het forum te bepalen waar die lekkage door veroorzaakt wordt. Tenzij je beter kunt specificeren waar dat water exact uit komt:
- uit de ketel zelf
- uit een koppeling

Droog alles eens zorgvuldig af met een doek en kijk of je kunt zien (voelen) waar het als eerste nat wordt. Is ook handig als aanwijzing voor een eventuele monteur!
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #3
:cool: Is die lekkage aan de linkerzijde v/h toestel ?
 

Vibeke Verhulst

  • #4
Het is niet zo heel goed te zien waar het water vandaan komt. Er hangen druppels onderaan de buizen links in het toestel. Maar waar ze nu precies ontstaan??. Er druppelt alleen water uit als we de kraan aan hebben staan.
Vibeke
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Zal de warmtewisselaar wel zijn dan...

Geef even het typenummer tbv de cv-mannen...

VCW....
 

TSPaul

  • #6
Ik denk dat kees en Bunny bedoelen is de wisselaar die links zit
Als dit een zwarte plastic wisselaar is dan kan het goed zijn dat die lek is.

De Valliant heeft een ombouwset zodat de zwarte wisselaar omgebouwd wordt met een plaatwisselaar, voordeel hiervan is dat die niet meer lek gaat.
 

Vibeke Verhulst

  • #7
Vandaag is er een mannetje van het installatiebedrijf langsgeweest, voor het schoonmaken van de ketel en voor de lekkage.

Hij concludeerde dat de ketel oud is en we binnenkort wel aan een nieuwe toe zijn (slik) en vond het zonde om nog een vrij dure reparatie uit te laten voeren om het lekkende onderdeel te vervangen (hij heeft nog gezegd hoe het lekkende ding heette, maar dat ben ik toch weer vergeten..).

Ernstig was het volgens hem niet. Ik hoop wel dat de ketel het nog een tijdje volhoudt, want een hele nieuwe ketel is wel erg duur...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu