Lekkende stopkraan

Doskabouter

 • #1
Hoi,

Na veel zwoegen heb ik eindelijk mijn waterleidingen aangelegd, en zonder lekkages in mijn soldeerwerk!

Nu had ik vanwege het gemak een kogelafsluitkraan tussen de waterleiding gemonteerd, en dat is nu het enige wat lekt. (Dacht ik eens handig te doen..)

Het druppelt heel langzaam uit (of net langs) het "blobje" waar je de kraan mee open en dicht draait.

Mijn eerste gedachte was: eruit met dat ding, maar de leidingen heb ik volgens mij zover mogelijk in de kraan gestoken, en ik kan de leidingen dus niet makkelijk "uit elkaar schuiven" om de lekkende kraan er tussenuit te halen en te vervangen.

Iemand een lumineus idee??

Groeten,
Paul
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Damdam

  • #2
  Als je die kraan er tss uit kan zagen kan je er een flexibel met twee conische koppelingen tss plaatsen.
  Succes
   

  Espaan

  • #3
  Ik heb zo geen beeld van wat je met het 'blobje' bedoelt, maar kun je niet de open/dicht schroef niet strakker aandraaien?

  Er zijn overigens ook reparatie knelkoppelingen. Als een overschuifmof bij PVC. Kun je er daar niet een van gebruiken om zo een nieuwe kraan ertussen te zetten?
   

  Doskabouter

  • #4
  Dank voor de tips,

  Ik heb op ongeveer een meter afstand de al aanwezige buis doorgezaagd, en er een nieuw stuk tussen gezet, nu zonder kraan, met aan een kant een sok met knelkoppelingen en aan de andere kant een sok die je moet solderen.

  Doordat ik het op een afstand heb afgezaagd kon ik de buis net genoeg optillen om er een sok tussen te schuiven, en ook in de knel-sok zat nog wat speling, dus nu zit alles weer lekvrij in elkaar!

  Groeten,
  Paul
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu