Lekkende serre

Toek

  • #1
Hallo klussers,

Mijn vriendin en ik hebben sinds kort een huis gekocht in de ardennen. Onze serre daar is niet veel soeps meer. Hij is gemaakt van een metalen frame (staal of ijzer) en daarin zitten ruites van zo'n 40 x 25 cm. We willen hem niet meer renoveren omdat het naar onze mening te ver heen is om nog wat van te maken, maar de komende jaren willen we hem nog laten staan en er plezier van hebben, waarna we een mooie veranda gaan maken.






Probleem nu is dat de serre op enkele plaatsen lekt als het regent.
Op plaatsen waar de ruitjes gebarsten zijn heb ik ducktape gebruikt omde lekkage tegen te gaan, maar op sommige plaatsen sijpelen er druppels door de verbindingen van ruit naar metalen frame. De ruiten zitten vast met stopverf.
Is er nu niet een manier op die lekkage te stoppen zonder dat ik meteen ruiten eruit moet halen en opnieuw met stopverf vast moet zetten? Bestaat er niet een soort van spray die je in die naden kan spuiten en dat er dan inkruipt en hard wordt?

wie heeft er een tip om de lekkage te stoppen zonder dat ik meteen dagen zoet ben? Het hoeft niet mooi te zijn, want de serre loopt zoiezo al op zijn laatste benen.

groetjes,

Toek
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik kan me voorstellen dat een laagje acryl kit over de naden tijdelijk zou kunnen helpen, impregneermiddel werkt alleen bij hele kleine gaatjes.
 

Toek

  • #3
Ik heb 2 ramen op die manier behandeld. Helaas wel nog veel werk, omdat je de kieren nog schoon moet maken en dan nauwkeurig met de kit spuit te werk moet gaan. Eerst even afwachten of het zo werkt en daarna de rest.

thnx!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu