Lekkende deurluifel

Fb1907

  • #1
Ik heb een deurluifel boven mijn voordeur hangen. Het is een soort bak met aan de bovenzijde een rand, zodat het water op de luifel blijft en via een opening aan de zijkant weg kan vloeien.

Aan de onderzijde van de luifel zitten twee kleine gaatjes. De gaatje zitten beide aan een kant en de ene zit op een hoek en de andere de andere hoek.

Nu druppelt er constant uit een van de gaatjes water. De luifel staat een beetje scheef, zodat het water op de luifel weg kan stromen via de opening. Het gaatje, waaruit water druppelt, is lager dan het andere gaatje.

Ik heb geen idee hoe het water in de luifel kan komen en vervolgens uit het gaatje kan druppelen. Het enige is dat er een gat op de luifel zit en dat daar water in kan komen. Vooral bij warm weer en temperatuur verschillen druppelt het water er uit.

Ik heb de luifel een keer omhoog gehouden, zodat al het water eruit kon stromen en twee dagen later was er weer water in de luifel. Het had intussen niet geregend. Het water komt uit het gaatje.
Ik heb rondom de luifel gekeken en kan zo geen natte plekken vinden i.v.m. een lekkende leiding of zo.

Andere mensen hebben er geen last van, zover ik het weet.
Wat kan het zijn. Ik denk niet dat een luifel kan 'zweten' en water kan produceren.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien nog handig om te vermelden hoe oud die luifel is, en van wat voor materiaal de luifel zelf en de bedekking erop is gemaakt.

En: ligt er grind op?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu