Lekkende radiatorknop vervangen

Arie D.

  • #1
De zoveelste vraag over een lekkende radiatorknop... Ik heb echter wel wat zoekwerk gedaan op het forum, maar ik kan geen oplossing vinden voor dit type.
Op de meeste plekken lees ik dat onder de knop zelf een grote moer zit die aangedraaid kan worden als (tijdelijke) oplossing om het lekken te stoppen, maar er valt niks aan te draaien bij dit type...

De kraan lekte al een tijdje, maar alleen als hij helemaal open stond. De oplossing was simpel; helemaal opendraaien en daarna één slagje dichtdraaien en hij werkte prima. Sinds vanochtend lekt hij een stuk meer, ook als hij helemaal dicht zit. Dan ongeveer een druppel per 30 seconden, als hij open staat loopt er een straaltje water langs.

Ik hoop het binnenwerk te kunnen vervangen of iets aan te draaien (dat werkte wel bij andere radiatoren in huis, met knoppen van een ander type). Hopelijk kunnen jullie mij wat meer vertellen! Een merk of type heb ik nergens kunnen vinden, hier twee foto's waar jullie hopelijk wat mee kunnen:



Alvast dank!
 

Ffvragen

  • #2
Is vervangen niet makkelijker?
 

Arie D.

  • #3
Ffvragen schreef:
Is vervangen niet makkelijker?
Geen idee, nog nooit gedaan :) Daarom wil ik eerst kijken of dat te voorkomen is... Bovendien is ontluchten lastig in mijn huis, er valt vrijwel niet bij de ontluchtingskranen te komen.

Op zich ben ik redelijk handig, dus het vervangen zal wel te doen zijn denk ik. Dan ga ik dat maar proberen!

Maar goed, dan heb ik het in ieder geval eerst hier gevraagd :cool: Als jullie hier onder mijn naam ineens vragen over waterschade zien, dan weet je hoe het verlopen is :lol:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Lol


Eerst ster aflaten

Begin met het opmeten van de inbouw lengte van de kranen die je wil vervangen.
Haal dan de nieuwe pas

Water af laten
Doeken en een emmer er bij.

Demontage en montage dan pas starten.
 

Arie D.

  • #5
Duidelijk! Dank voor de tips! :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu