Lekkende radiatorknop vervangen?

KlusserSimon

  • #1
Goedemiddag,

Op het forum heb ik gezocht naar een oplossing voor het volgende probleem, maar het heeft nog niet tot een oplossing geleid, wellicht kunnen jullie me helpen.

Afgelopen maand aan het klussen geweest in ons nieuwe huisje uit '93. De radiatoren zijn een aantal weken los geweest en vanmorgen weer gemonteerd, inmiddels staat er druk op het systeem.

Door het huis heen hebben we nu 3 lekkende radiatorknoppen (merk Herz), op de afbeeldingen geeft de blauwe pijl waardoor de druppels lekken. Ik heb deze "moer" al aangedraaid bij 2 knoppen, bij de één is het lekken nu gestopt maar bij de ander niet.

Is het nodig om de hele knop te vervangen? En moet daarvoor de druk van het systeem?

Groet,
Beginnend klusser Simon



 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ja, als het aandraaien van de buitenste moer niet helpt moet de kraan inderdaad worden vervangen.
Ja, de installatie moet hiervoor inderdaad leeg.

Op beide foto's zie ik wit spul aan de radiator-kant van de kraan. Dat moet niet, 'gewoon' de moer naar de radiator voldoende aandraaien. Het is geen oorzaak van dit probleem, trouwens.
 

KlusserSimon

  • #3
Bedankt voor je reactie, dan ga ik die twee knoppen vervangen.

Kan dat witte tape iets verkeerd doen? Ik heb het alleen bij de toevoer erop zitten en niet bij de knelkoppelingen van de retour.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat zijn conische koppelingen, daar hoort geen tape of wat anders tussen, ook bij knelkoppelingen niet.
 

KlusserSimon

  • #5
Bedankt heren voor jullie reacties, in het vervolg zal ik geen tape meer monteren op de verbinding tussen radiatorkraan en radiator. Op de knelkoppelingen had ik dat in ieder geval niet gedaan.

Nu heb ik alle radiatoren in huis met teflon tape tussen radiatorkraan en radiator vastgedraaid. Kan dit tot problemen leiden? Doe ik er goed aan het overal af te halen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als het allemaal lekvrij is kunt u het laten zitten.
 

KlusserSimon

  • #7
Bedankt voor jullie hulp, inmiddels heb ik zitten er nieuwe kranen op 2 radiatoren en zit er op alle radiatoren ook geen tape meer op de conische koppelingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu