Lekkende kraan het eenvoudigst verhelpen?

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #21
"Onderkant" voor het vervangen van de complete kraan, inbussleutel om de kraan te kunnen repareren terwijl deze nog op de wastafel zit.
 

Lampje45

 • #22
Nee, dat heeft geen zin.
Gewoon de kraan vernieuwen, wat nieuwe slangen er bij kopen en pakkingen voor de koppelingen
 

Lampje45

 • #23
En trouwen het westen is niet alleen de randstad. Maar er zijn ook hele leuke kleine dorpen en kleine steden. En we hebben dat gas helemaal niet nodig, wind zat!!
 

DBdeJ

 • #24
En de afgelopen 50 jaar vergeet u gemakzuchtig de afhankelijk van het gas maar even? Bovendien zijn we in grote mate alsnog afhankelijk van het gas de komende decennia hoor. Maakt u zich geen illusies. De transitie gaat snel, maar niet zo snel.

En dan weer inhoudelijk: Helder antwoord. Dan beperk ik mijn inspanningen tot het losmaken via de onderkant. U geeft aan, bovenkant heeft geen zin. Nog één checkvraag: is dat omdat ik een incompetent persoon ben? Of adviseert u uberhaupt in dergelijke situaties niet te beginnen met het open maken van de kraan aan de bovenkant?

Verder: zijn de slangen en koppelingen niet bruikbaar van de opstelling? Of dienen deze per definitie nieuwe aangeschaft te worden om ze passend bij de nieuwe kraan te maken?

Dank voor de reactie!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #25
Bel even een klusjes bedrijf of een loodgieter die je de kraan er af haalt, zelf koop je een nieuwe kraan en hun kunnen het plaatsen kost ff een aantal € maar dan heb je het ook klaar.
 

DBdeJ

 • #26
Is een nieuwe wastafel dan niet beter? Kost 450 EUR en die kan ik denk ik eenvoudig zelf installeren. Als ik een klusbedrijf moet bellen (die allemaal gierend vol zitten in Groningen door alle aardbevingssubsidies) ben je ook zo paar honderd piek kwijt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #27
Zit de kraan er al opgemonteerd als je een nieuwe wastafel koopt?

Als je geen pijpsleutel wilt kopen, wastafel van de muur schroeven. Dan lukt het meestal wel met een steek- of ringsleutel de kraan los te schroeven.
 

Lampje45

 • #28
DBdeJ schreef:
Nog één checkvraag: is dat omdat ik een incompetent persoon ben? Of adviseert u uberhaupt in dergelijke situaties niet te beginnen met het open maken van de kraan aan de bovenkant?
De adviezen die ik geef zijn altijd maatwerk en daartoe hoort ook de inschatting op succes met zelf doen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #29
Wij leggen je uit hoe je de knop van de kraan kunt krijgen een goed passende in bus sleutel.
Deze kraan is merkloos dus word moeilijk om onderdelen te kopen vaak past dat niet.
Om kraan los te halen heb je een pijp sleutel nodig, in de pijp sleutel zitten gaten daar kan een korte schroeven draaier in zodat je even wat meer kracht kan zetten.
Daarna kan je met je vinger de moer los draaien.
Tegen woordig zijn de slangen korter en vaak 3/8 duim of nog 1/2 duims dus je moet de aan sluitingen vaak veranderen en daar moet je ook gereedschap voor hebben.
-----------------
Een nieuwe wastafel plaatsen moet je ook je aansluitingen anders maken en je moet de afvoer aan passen want dat past dan ook niet.
Je moet een beetje handig zijn en gereedschap kennis waarvoor je het nodig hebt.
Bij ons in Groningen zijn genoeg klussen bedrijven die je wel willen helpen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
 • #30
Als je het gebruiken van een pijpsleutel ingewikkeld vind, en niet in het bezit ben van een setje inbussleutels naast die van de Ikea blijft het enige juiste advies toch echt gewoon om het iemand anders te laten doen.

Kan ook een kennis zijn voor een Kratje bier. Geen problem verder, zo doet het merendeel van Nederland het.

En een nieuwe wastafel plaatsen maakt het onnodig duurder en alleen maar ingewikkelder, en voor dat geld staat er binnen het uur mensen op de stoep om voor jou die kraan te vervangen :wink:
 

DBdeJ

 • #31
Het is dus een Kludi Kraan overigens hè? Is dat merkloos? Overigens, wat een ontzettende armoe dat die kraan nu al lekt. Badkamer is relatief recent vernieuwd. Volgens mij hebben de vorige eigenaren nogal vaak voor budget oplossingen gekozen en ook slechte aannemers. Is Kludi ook een soort pauper merk in kranen land?

Enfin, dank voor de tips en betrokkenheid. Ik begrijp dat een ieders inschatting is dat ik toch het beste een expert kan benaderen om deze klus te doen. Dat zal ik dan maar doen. Wat is wat jullie betreft een schappelijke prijs om de kraan te installeren? Ik wil voorkomen dat ik word afgezet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu