Lekkende keukenkraan na gebruik warmwaterkraan badkamer.

Jasmijn

  • #1
'k Zit met een probleempje waar twee loodgieters en een CV-monteur ook niet uitkwamen:

Na gebruik van warmwater in onze badkamer boven, gaat heel vaak (maar niet altijd) de keukenkraan lekken, varierend van heel zacht tot heel hard. Als we de warme keukenkraan even openzetten en weer dicht, houdt het (meestal) weer op. De keukenkraan is een Damixa, zo'n klassiek type met "hot" en "cold" op de knoppen. Hij is schoongemaakt en een van de keramische schijven is vervangen en daarna ook omgewisseld met de andere, maar dat mocht niet baten.
De CV-monteur heeft de inlaatcombinatie van de Nefit combiketel vervangen, dit leek een halve dag te helpen, maar daarna begon de ellende weer.
Toen we thuiskwamen van twee weken vakantie druppelde de kraan ook weer vrolijk (niet na warmwater gebruik!) dus wie weet hoe lang dat aan de gang is geweest...
's Nachts zetten we een emmer onder de kraan, en eenmaal was die zelfs helemaal volgelopen, ondanks onze voorzorgsmaatregelen.

Wie heeft een idee wat hier aan de hand kan zijn?
 

Beo

  • #2
In welk gebied woon je?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Heb je ook nog een keuken boiler die door de ketel wordt gevoed ?

Dan zou de inlaatcombinatie van die boiler stuk kunnen zijn.
 

Michiel_H

  • #4
Het zou ook kunnen zijn dat, mits er sprake is van een keukenboiler, er gebruik wordt gemaakt van een drukloos systeem. Een systeem zonder inlaatcombinatie, dan heb je een drukloze mengkraan die fungeert als inlaatcombinatie. In dat geval is het doodnormaal dat de kraan druppelt. Dan zou het wel raar zijn dat een loodgieter dat niet ziet..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu