Lekkende inbouwkraan

Fabian10

  • #1
Voor de douche heb ik een inbouw thermostaatkraan met twee uitgangen. Een voor de douchekop en een voor een handdouche.

De watertoevoer/uitgangkeuze kan volledig rond gedraaid worden: links de ene uit gang, rechts de andere uitgang en boven/onder dicht. (tot ik de kraan uit elkaar haalde). Er is/was een 'nokje' te voelen bij een bepaalde stand van de kraan. Dit was nooit precies op het punt waarop de hendel omhoog of omlaag stond. Dit was ook niet te corrigeren door de knop net een tandje verder op de kraan te zetten. Dan was het net weer te ver.

Vanavond heb ik de kraan uit elkaar gehaald om de onderdelen te bekijken. Sindsdien loopt te kraan iets zwaarder en het nokje is ook niet meer te voelen. Vreemd genoeg is de kraan nu ook alleen maar dicht in 1 stand. Bij 180 graden de andere kant op komt er water uit beide uitgangen.

De uitgang naar de douchekop lekt. Dit lijkt erg langzaam te gaan want soms begint ineens 's nachts de douchekop te druppelen terwijl de douche 's avonds niet gebruikt is. Begint de douchekop eenmaal te druppelen dan gaat deze ook lang door.

Vergeleken met de meer gangbare merken is voor dit spul niet veel online te vinden, maar ik gok dat het gaat om Varono 55.152.342




Kan het blauwe rubberen deel de boosdoener zijn en is dit los te krijgen of moet het hele binnendeel vervangen worden, mits dit te krijgen is ?

Of een compleet nieuwe set en de helft van de onderdelen weg gooien..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het deel er even weer uithalen, en wat kranenvet of vasaline op het rubber smeren.
Dit kan soms de lekkage verhelpen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu