Lekkende douchebak

Aag

  • #1
Tja, het is een saai onderwerp......Ook hier een lekkende douchebak.
Ik weet hoe het komt: het is niet goed gekit (is een vak apart).

De vraag: wat kan ik het beste gebruiken om af te kitten want als je in de douchebak gaat staan dan kun je duidelijk speling zien bij de rand van bak en de tegelwand. Je zou dus eigenlijk een soort flexibele kit moeten hebben die inspeelt op de speling die bij de rand ontstaat nadat er gewicht in de douchebak komt te staan......En is er nou niet iets simpels op de markt van een plakrandje of een spray tje waarmee dit soort lekkages gewoon eenvoudig mee op te lossen zijn ???

Alvast mijn dank voor het meedenken !

Aag
 

Aag

  • #2
Ik heb geen idee op hoeveel poten de bak staat (ik weet dat dat belangrijk is...hoe meer hoe beter...). wel weet ik dat de heren er enorm mee hebben zitten te kl...om het ding op zijn plek te krijgen, vervolgens een rand hebben afgebroken en vervolgens een nwe bak hebben moeten plaatsen, waarbij de wanden weer niet meer op de juiste hoogte zaten....GRRR maar het is lang goed gegaan, op de kit na dan.....

Aag
 

renehi

  • #3
De standaard siliconenkit is flexibel, maar de volgende vraag is hoeveel beweegt de douchebak. Is dit 1 a 2 mm? en hoe lang zit de huidige sil.kit erop
 

Aag

  • #4
Uhhhh, ik zou eerder zeggen 2 mm dan 1...Ik bedoel, als je het ziet bewegen zeg maar, dan is het veel....

De huidige kit zit er al een jaar of 3 op. Ik heb daaroverheen pas (toen het begon te lekken) een rand geplakt (zo'n kant en klaar plakrandje.....:shock: en daaronder gekit, nou ja, ik heb er gewoon een zooitje van gemaakt eigenlijk..... De kitrand zal gewoon eraf gehaald moeten worden.
Misschien is dit meer werk voor een prof.....Alhoewel ik niet onhandig ben, wel onwetend soms....maar dan vraag ik het aan jullie....

Aag
 

renehi

  • #5
Volgens mij is dat voor een kunststofbak normaal (en ook de grootste klacht), de kunststofbakken zijn niet geheel stabiel.

Is de bak a/d muurzijden met een lat ondersteund? Dit moet sowieso. Wat ik ook wel gehoord heb van iemand die een bak (naderhand) moest stabiliseren, dat hij op een onopvallend plekje een gaatje in de muurtje onder de douchebak heeft geboord, dus waar bijvoorbeeld een voeg zit, door dit gaatje heen een hele fles purschuim leeggespoten en toen zat de bak ook goed vast.

De oude siliconenkit kunt u wegsnijden m.b.v. een afbreekmesje. De restanten kunt u insmeren met siliconenkitverwijderaar (galgje;-), naspoelen met water en eventueel wasbenzine of thinner. Met siliconenprimer de te kitten naad insmeren. De primer niet (veel) breder aanbrengen dan wat u gaat kitten. Dan de douchebak opnieuw kitten. Met schilderstape de te kitten naad aftapen, dan kitten, spuiten met zeepsop (geen citroen), tape verwijderen, nastrijken met natte vinger.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Renehi schreef:
door dit gaatje heen een hele fles purschuim leeggespoten en toen zat de bak ook goed vast.
Kan goed maar leg wel wat gewicht in de bak om te voorkomen dat die (plaatselijk) omhoog komt door het uitzetten van de pur.
 

renehi

  • #7
Nog vergeten; Op de grond bij het 'gaatje' een krant leggen en rondom het gaatje even aftapen i.v.m. het uitlopen van pur. De door Jan genoemde probleem kunt u oplossen door een paar emmers vol met water in de douchebak te plaatsen.
 

Xr8

  • #8
Als het gaat om een acrylaat douchebak, zorg dan dat je siliconenkit hebt welke speciaal hiervoor geschikt is. Standard siliconenkit werkt niet goed op dit soort bakken. Zorg dat alles 100% droog is voordat je gaat kitten, anders zal de kit niet hechten

Deze kit word bij de bouwmarkten wel verkocht.

Succes.
 

Aag

  • #9
Mijn dank voor de reacties !
Dat gedoe met PURschuim, hmmmm ik weet niet of ik daar aan moet beginnen.....Ik heb eens ruzie gehad met het tuutje van zo'n fles en had toen in een klap mijn hele zolder in een keer geïsoleerd, inclusief mijn haar, de vloerbedekking en mijn kleding......... :oops:
Is het echt nodig om zoiets te doen of zal ik eerst eens proberen het netjes te kitten....
Volgens mij is het gewoon een acrylbak. Wat zou het anders kunnen zijn ? (steen ? keramisch ???) het is gewoon een soort plastic, zal wel acryl zijn dan.

Ik ga aan de slag en nogmaals mijn dank,

Gr.
Aag
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu