Lekkende combiketel

Jessica12345

 • #1
Hoi,

Ik heb een 14 jaar oude AGPO ECONPACT 235c combiketel die nog prima werkt. De ketel blijft ook netjes op de goede druk.

Er lekt echter een stroperige, dikke, plakkerige vloeistof uit. Dit gaat heel traag. Misschien 1 druppeltje per dag. Als het op de grond komt is het nauwelijks meer te verwijderen. Het blijft ook vloeibaar (het wordt niet hard weken later)

De lekkage vind plaats aan de onderkant, linksvoor vlak bij de hoek. Het lekt intern op die plek door een kleine opening in de behuizing.

Weet iemand wat dit kan zijn? Ik wil ook graag weten hoe giftig het is. Mijn hond liep daar nog weleens en kan er mischien aan gelikt hebben.

Ik zou ook graag advies willen hebben of ik iemand hiervoor moet laten komen (wat mischien wel een paar honderd euro kost) of dat ik beter meteen een nieuwe ketel kan bestellen.

Alvast bedankt voor de reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • JeffreyD94

  • #2
  Als de vloeistof beetje geel/oranje achtig is, dan is dit hoogstwaarschijnlijk de lijm aan de binnenzijde waarmee de isolatie vastzit op de bemanteling binnenzijde.

  De witte bemanteling kunt u eraf halen om te kijken of er geen drinkwater lekkages eventueel aanwezig zijn. (Verwacht het niet met 1 druppel/dag.)

  Bemanteling losmaken:
  Klepje naar beneden halen, onderzijde bemanteling na voren halen, bemanteling omhoog wippen en hij is los, terug plaatsen in omgekeerde volgorde Rekeninghoudend met de lipjes links en rechts voor het terug erin hangen.

  Dit type toestel is economisch wel afgeschreven, advies overgaan tot vervanging is wel aan te raden binnen nu en 1,5 jaar ongeveer.
   

  Jessica12345

  • #3
  Bedankt voor de reactie. De kleur was inderdaad geelachtig als ik me goed herinner.

  Ik vroeg me alleen nog de twee volgende dingen af:

  Zou het als het lijm is niet moeten uitharden na weken.
  Dit is niet het geval het blijft plakkerig.

  Als de lijm vloeibaar wordt betekent dit dat de combiketel dan te heet word op die plek?
   

  JeffreyD94

  • #4
  Ligt eraan wat voor lijm de fabrikant gebruikt.

  Bemanteling eraf halen en goed schoonmaken doet vaak al wonderen.
   

  Jessica12345

  • #5
  Ik heb de bemanteling eraf gehaald. Het lijkt er inderdaad op dat er allemaal geelachtige lijm naar beneden komt vanonder de isolatielaag.

  nogmaals bedankt voor het juiste antwoord.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu