Lekke cv-leiding

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,


Ik zit met het volgende probleem van mijn centrale verwarming.

De druk in mijn CV-leiding loopt binnen 15 min terug van 2 bar naar 0 bar.
Als ik bijvul herhaalt zich het wegvallen van de druk.
Ergens is er dus een lek en niet zo klein ook.
Het vreemde is dat ik nergens sporen van een lekkage kan vinden
Ik heb alle leidingen en radiatoren nagelopen, ook de leidingen in de kruipruimte, plastiek onder alle koppelpunten en verdachte plekken gelegd zodat je direct een plas kan zien liggen.
Helaas is niets te vinden

De ketel lekt niet. Dat kan ik zien doordat tussen de ketel en de cv-leidingen, kranen gemonteerd zijn. Als ik het systeem op 2bar druk breng en vervolgens de kranen sluit, loopt de druk in mijn leiding terug (naar 0) maar de druk van de ketel blijft op 2 bar staan
Iemand enig idee waar het aan zou kunnen liggen?
Bestaat er zoiets als een verstopte overloop.
Mijn ketel heeft geen boiler

Iedereen die reageert, alvast hartelijk dank
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste OmeKoos, volgens mij heb je een vastzittend overdruk-ventiel. Ergens in je systeem zit een ding met meestal een rode knop, die er voor moet zorgen dat indien het systeem een te hoge druk krijgt (boven de ca 3 bar) het teveel wordt geloosd. Bij een erg netjes aangelegd systeem - bij mij dus ook zo ;) - loost dat ding rechtsstreeks op je riool. Als dat over drukventiel wat ouder is en een keer in werking is gekomen kan er wat gruis tussen komen te zitten, waardoor het systeem leeg loopt, ook al is er geen overdruk! Remedie: proberen die rode knop te draaien, waardoor er even flink water doorheen spuit, vervolgens bijvullen. Helpt het niet dan hele overdrukventiel vervangen, te koop bij elk dhz bedrijf.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Dank voor je reactie kluskees. Bij mij zit het overdrukventiel niet op de riolering aangesloten. Het ventiel hangt onder de radiator in de badkamer. Dus bij teveel druk vind ik een plas water onder het ventiel in de badkamer. Helaas is het daar kurkdroog dus het lek moet ergens anders zitte. Nu loopt er een deel vd leiding door de spoumuur dus niet te zien. Dat stuk heb ik los gekoppeld maar het lek blijft. verder zijn alle radiatoren en leidingen kurkdroog.

Ik sta voor een raadsel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Het is heel goed mogelijk dat je expansievat kapot is. Verder zou ik het niet weten. Zoals ik het zie looprt er nergens water uit, alleen de druk loopt af. Alleen als je het water kan blijven bijvullen, dan kan diet ook niet want het water moet ergens blijven.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Het lijkt me niet waarschijnlijk dat je het volgende niet goed doet, maar voor de zekerheid maar even: er zijn mensen die niet weten dat je de slang, waarmee je de cv installatie bijvult, eerst moet vullen met water. Als je dat niet doet, en het is een redelijk lange slang, dan vul je de cv niet met water maar (eerst) met lucht. Zodra er dan ergens een automatische ontluchter in werking gaat, zakt de druk in elkaar. Maar nogmaals, ik kan me niet voorstellen dat je dat niet goed zou doen.

Resumerend:
- cv-ketel niet, want buitengesloten,
- overdrukventiel niet, want zichtbaar,
- radiatoren niet, want geen water zichtbaar.

Moet toch ergens uit een pijp lekken, lijkt me, water verdwijnt niet zo maar...
Verder is dit probleem vrees ik te specifiek om via een forum opgelost te worden.

Succes met dit lastige probleem!
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Koos,1 ding is zeker ,er is een leiding ergens doorgerot,heb je geen doorvoeren bij badkamervloer of leidingen die bij een fundering zitten ,dat zijn meestal plekken waar leidingen doorrotten.Je kan beter onder de vloer gaan kijken als je aan het bijvullen bent,want anders is hij al leeg voordat je beneden bent!!!!

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
hallo lui, het lek is gevonden.
Althans ik weet waar het zou moeten lekken, al kan ik het lek zelf niet zien. Er gaat een stukje van de cv leiding door een spoumuur. Enjuist daar is het doorgerot. Water druppelt tussen de 2 muren op de grond, kan je dus niet zien, en aangezien het een zandbodem is verdwijnt het zo de grond in. Door dat stuk leiding los te koppelen, de open stukken af te blinden en het systeem bij te vullen ben ik er eindelijk achtyer gekomen. Lek gevonden, klus nog niet helemaal geklaard maar er zit schot in.

Dank allen voor jullie reacties :!:
OmeKoos
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu