Lekkages dak

GJMe

 • #1
Hallo ik begrijp dat ik niet de enige ben met lekkage agv sneeuw :-( Ik ben totaal niet technisch maar op dit forum lees ik dat vaak voorkomt bij oudere huizen. Sneeuw onder de pannen zonder/goede issolaie of toepassing van onderliggend folie oid. Ons huis is 7 jaar oud en toch is het bij het dakraam en de dakkapel gaan lekken (zie foto’s). Gek genoeg alleen boven de betimmering. Kan/mag dit dan gebeuren? Ik heb buiten gekeken de gootjes zijn vrij. Is dit iets om verder door een dakdekker te laten beoordelen?

ED7D38B8-F31C-4B4D-9A75-A52E5869B3D8.jpeg E61A4668-B8F6-4D5C-9408-53FA4CE849B9.jpeg CEF936D3-7202-4BF0-B7D6-9EB06E1DC028.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Stuifsneeuw is iets wat eens in de zoveel jaar voorkomt en we leren het nooit. Die sneeuw is zo dun dat deze zich kan verzamelen in de kleintste openingen in het dak. Bij regen heb je dat probleem niet dus eens in de zoveel tijd is het Bingo.
  De onderdak folie moet eindigen in de goot die boven het dakraam wordt aangebracht. Er zijn tig reden te noemen dat het weer niet gelukt is.
   

  Sjaak412

  • #3
  Dus even kijken onder de pan boven je dakraam hoe de dampopen folie ligt. Als die niet eindigt boven de goot kan het smelten van sneeuw onder je dak lopen..

  @Wgb U heeft er vast ervaring mee, is het ook niet zinvol om zogenoemde goot foamstukken boven het dakraam en de pannen aansluiting te plaatsen tegen stuifsneeuw om dit dus te voorkomen of mag dat alleen aan de zijkanten.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Geen ervaring. Daar is dat foam voor.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Het lijkt mij niet zinvol te gaan verbouwen omdat er een handvol stuifsneeuw ligt, dat is met een paar dagen weer weg.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Het gezegde luidt niet voor niets: "Je moet het dak repareren als de zon schijnt". Echter zaken als onderdak folie zijn tegenwoordig toch echt gemeengoed. En zeker bij een woning van 7 jaar oud mag je verwachten dat alle ingrediënten aanwezig zijn om het goed te doen. (onze woning is nu 9 jaar oud, en daar is het ook gewoon goed aangelegd).

  @Wgb omschrijft het nog voorzichtig. Maar meestal is het gewoon een gebrek aan kennis of onwil van degene die het dakraam plaatst. Want die 15 minuten eerder naar huis is belangrijker dan het goed opleveren van een project.

  Stuifsneeuw is iets wat in theorie iedere winter voor kan komen. Dus moeten daar standaard de beschikbare voorzieningen voor gebruikt worden.
   

  GJMe

  • #7
  Dank voor de reacties! Ik begrijp eruit dat ik me in ieder geval geen grote zorgen hoef te maken over grote constructiefouten. Aan de andere kant voelt het idd wel raar dat ik in een nieuwbouw woning na stuifsneeuw naar de verfroller en kwast opzoek moet gaan. In het voorjaar laat ik de boel toch maar eens nalopen/inspecteren. Dat kan nooit geen kwaad
   

  GJMe

  • #8
  Is dat trouwens wen werkje voor een loodgieter of een dakdekker?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu