Lekkage ?

Robbie's

 • #1
Vorige week vloerverwarming aan laten leggen en nadat een ander bedrijf een krimpvrije mortel had aangelegd was het de bedoeling te gaan egaliseren. Maar, gisteren zag ik tot mijn grote schrik dat de vloer in de keuken donker gekleurd was en voelde vochtig aan.

En nu maar zien te achterhalen wat de oorzaak is.

1 Volgens het vloerverwarmings bedrijf is er geen probleem met hun vloerverwarming. Immers,, de druk verandert niet van het water in hun leidingen
2. Het lijkt er op dat ik geen lekkage heb in water leiding. Als ik de avond de hoofdkraan afsluit en de volgende dag weer aanzet zie ik de kleine wijzer vd watermeter niet bewegen. Mijn conclusie... vloerverwarmingsbedrijf heeft niet per ongeluk een water leiding geraakt tijdrns het frezen.
3. Al mijn koppelingen waterleiding van foto gecontroleerd en geen lekkage.

Toch is de vloer nu al dagen vochtig inde keuken.

Iemand nog een idee wat ik ben een beetje radeloos wat nu te doen.

Bedankt voor het meedenken.

20230727_143125.jpg
20230727_143502.jpg
 

Robbie's

 • #2
Alleen de vloer voelt vochtig aan. De foto van de muur lijkt een vochtige plek te laten zien maar dat is niet het geval.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #3
Gewoon laten drogen vochtigheid misschien hoog
Anders huur een bouwontvochtiger.
 

Robbie's

 • #4
Hi Henk, bedankt. Goed idee om inderdaad bouwontvochtiger te huren. Vandaag nog een keer naar het huis geweest en hoofd water leiding afgesloten tot dinsdagavond. Als er dan weer geen beweging in de watermeter zit dan is er met de waterleidingen geen probleem.
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #5
Robbie's schreef:
Als er dan weer geen beweging in de watermeter zit dan is er met de waterleidingen geen probleem.
Stel er zit een lek. Hoeveel water zou er uit het systeem kunnen lekken. Als er 3 bar druk opstaat en er ontsnappen een paar druppels uit het systeem zakt de druk onmiddellijk en het leeg lopen stopt ook gelijk.
Je zet weer druk op het systeem hoeveel water zou er moeten worden aangevuld.
Water is niet samendrukbaar.
 

Robbie's

 • #6
Wat bedoel je te zeggen Wgb? Dat het uitzetten hoofdkraan en na paar dagen aanzetten geen enkel nut heeft?

Wat stel jij dan voor als vervolgstap? Juist wel druk op de leidingen om te zien of de lekkage (als die er is) groter wordt. In ieder geval zet ik er morgen een bouwontvochtiger op.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #7
Robbie's schreef:
Dat het uitzetten hoofdkraan en na paar dagen aanzetten geen enkel nut heeft?
Inderdaad. Lekt een vloeistof onder druk en je haalt de druk ervan af stopt het lekken. Verwacht niet zodra je de druk er opzet heel veel vloeistof moet worden aangevuld. Als dat wel het geval zou zijn maakt de watermeter dit direct zichtbaar.
Het donkeredeel in de vloer dat is aangesmeerd. Wat is dat voor spul.
Waar ligt die vloer begane grond of ??Wat is dit voor een vloer en zit er isolatie onder.
 

Robbie's

 • #8
Hi Wgb,

Het zat mij niet lekker en moet op korte termijn er achter zien te komen of ik dus lekkage heb of niet. Daarom zojuist naar het huis gereden (17km) om de situatie te bekijken en hoofdkraan weer aan te zetten.

Vloer was een stuk droger en weer geen beweging in de watermeter bij aanzetten ervan.

Het donkere gedeelte is gewoon de dekvloer, idem als links op de foto links van het muurtje. Alleen dus erg vochtig. Nu veel minder vochtig. Daarvoor zie je de vloerwarming liggen die momenteel is aangesmeerd met krimpvrije mortel.

Het is de begane grond en er zit een dik pak witte isolatie onder de vloer. Overigens onder de vloer op die plek ook geen enkele indicatie van vocht.

Ik zou bijna denken dat er gewoon iemand een emmer water heeft omgegooid die nu aan het opdrogen is.
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #9
Robbie's schreef:
Het is de begane grond en er zit een dik pak witte isolatie onder de vloer. Overigens onder de vloer op die plek ook geen enkele indicatie van vocht.
Dan kan je dat afvinken. Geen isolatie zou kunnen betekenen dat de temperatuur van de vloer te laag is waardoor er op die laag die nu donker kleurt condens kan ontstaan.
Hoe dik moest die laag worden aangebracht?
 

Robbie's

 • #10
Die dekvloer lag er al in. In de dekvloer (behalve uiteraard waar de twee keukenblokken links en rechts van het muurtje komen te staan) zijn leidingen gefreezed voor vloerverwarming en daarna dicht gesmeerd met een krimpvrije mortel.

Mijn angst is dat ze wellicht bij frezen leidingen een waterleiding hebben geraakt maar lijkt toch niet het geval te zijn. Morgen ga ik weer kijken om te zien of de plek minder donker is geworden.
 

Robbie's

 • #11
Denk toch dat het een emmer water is geweest. Vocht trekt helemaal weg :-)

16909913257766842883094184806702.jpg
16909913877108106261453818034010.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu