Lekkage WC

Pentarou

  • #1
Hallo,

De vorige bewoners hebben over bestaande tegels heen betegeld met PVC-laminaat en bevestigd met kit. We zien nattigheid aan de randen en een plasje onder het toilet dat uit de randen lijkt te lekken, en we zien dat het PVC-laminaat op die plek bol en hol is. We hebben meteen het PVC-laminaat verwijderd, en zagen dat de voegen hier en daar wat donker en zacht waren, dus we weten niet zeker of het een wc-lek is of een lek van de vloerverwarming.

Het toilet hangt aan een koof, we vermoeden dat de lekkage hier ergens zit, heeft iemand tips om dit op te sporen en te verhelpen zonder een dure lekdetectie?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als er de mogelijkheid is om het toilet een poos niet te gebruiken en gebruik te maken van een ander toilet dan de waterkraan van het toilet dicht en zoveel mogelijk nattigheid opruimen en een week later kijken of het nog nat is.
Is het nog nat dan moet het water ergens anders vandaan komen, is het droog dan moet het haast wel van het toilet komen.
 

Pentarou

  • #3
Dank je Gerrit, voor je reactie. We hebben boven nog een toilet. We gaan het zo even proberen denk ik, dankjewel!
 

KlusserHein

  • #4
Bedoel je bij de wc een lek aan de afvoer of aan de waterleiding.
Als je aan waterleiding denkt kan je hoofdkraan even dichtzetten.
En dan niks een tijdje niks gebruiken.
Gaat het wieltje draaien heb je een kleine lekkage.
 

Pentarou

  • #5
Hoi KlusserHein,

Het is aan de rand van de koof (zeg ik het goed?) waaraan het toilet hangt. Midden in de koof en onder de toiletpot zien we een stroompje, het PVC-laminaat eronder is daardoor bol geworden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zit dat stroompje op de vloer?
Of onder aan de pot, als dit laatste is dan zal de wc ook een stroompje hebben in je wc pot en of de wc blijft door lopen.
Als het de vloer verwarming is dan is je cv waterdruk ook steeds laag.
Ik had even je eerdere problemen boven bekeken en ik denk dat het een riolering probleem of waterleiding dit kan je controleren om water meter stand en s`nachts geen water gebruiken en volgende dag controleren als iets is verdraaid.
Neem een foto van kan je ze vergelijken
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
En al wat meer duidelijkheid?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu