Lekkage van de douche, maar wat is de oorzaak?

Colombe

  • #1
Het overkomt me nu voor de tweede keer: een lekkage die pas een aantal dagen na gebruik van de douche begint.
We hebben een gastenkamer met douche. Begin vorige zomer ging het plotseling lekken in de onderliggende keuken, 3 dagen na het laatste gebruik, ik schat een liter of 25! Omdat niet duidelijk was waar het lekwater exact vandaan kwam en douche, wateraan- en afvoer grotendeels in beton zitten en bovendien regelmatig gasten werden verwacht, heb ik voorlopig niets gedaan. Uiteraard wèl even geverifieerd of het om een lekkende aanvoerleiding ging, maar gedurende een hele nacht werd er géén water verbruikt, dus dat sluit ik uit. Gedurende de hele zomer heeft het niet meer gelekt terwijl de douche toch intensief is gebruikt en dus repareerde ik in oktober het keukenplafond.
Helaas op nieuwjaarsdag, jaja weer drie dagen na het laatste gebruik van de douche, is het weer beginnen te lekken en is er weer zo'n 25 liter naar beneden gekomen.
Wat mij natuurlijk het meest bezig houdt is waarom het maanden niet lekt, zelfs na intensief gebruik, en waarom het dan plotseling gaat lekken, een aantal dagen na het laatste gebruik. gezien de hoeveelheid lekwater zou je denken aan de afvoer, maar dan zou het toch bij ieder douchegebruik lekken, lijkt me. Lekkage omdat douchewanden en aansluitingen aan de douchebak niet volledig dicht zijn lijkt me ook minder waarschijnlijk.
Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Heeft iemand suggesties?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie reacties.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe hebt u de hoeveelheid geschat ?
Water opgevangen ?
 

Colombe

  • #3
Ja inderdaad, ca 2.5 emmer. Vanaf verschillende plekken met touwtjes naar de emmer geleid.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is wel veel, ik zat in eerste instantie te denken aan niet afgekitte openingen achter de kraanrozetten, dit zou nog wel kunnen wanneer de douchekop zodanig geplaatst is dat er water over de tegels naar beneden stroomt.
Controleer de ruimte achter de rozetten eerst eens, eventueel afkitten en opnieuw proberen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Ga evt in etappes werken door eerst met behulpvan douche kop het putje en niet de tegels te laten spuiten bv 15 min,

wacht een paar dagen, en dan de vloertegels en onderste hoeken en randen spuiten ook 15 min en ook weer wachten, en zo de vlakken

ps zijn de tegels tot plafond betegeld ?
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #6
Toch wel heel raar zo'n grote lekkage. 25 liter is misschien wel de helft van de hoeveelheid die bij een douchebeurt wordt gebruikt. Die 25 liters worden dan ergens 3 dagen opgeslagen en komen dan tevoorschijn :?: Erg onwaarschijnlijk! Een lek dat zo groot is moet er bovendien altijd zijn.
Weet je wel zeker dat het water nergens anders vandaan komt? Inlaatcombinatie van een boiler, reservoir van WC dat een enkele keer oveloopt? Ik roep maar wat. Maar een lek van de douche is het volgens mij niet. Dat het nu toevallig weer 3 dagen na de laatste douchegebruik is zet je op het verkeerde been, denk ik. Wat zit er nog meer aan mogelijke waterbronnen boven de keuken?

Groeten Hein
 

Colombe

  • #7
Hartelijk dank voor jullie reacties.
De oorzaak heb ik nog niet ontdekt, maar gezien het feit dat er enige tijd water ergens blijft staan, rest mij niet veel anders dan de douchebak eruit halen. Niet eenvoudig, maar noodzakelijk, want vanaf de onderkant kan ik er niet bij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu