Lekkage toilet tussen stortbak en deksel plotseling

Ro32

  • #1
Lekkage toilet tussen stortbak en deksel plotseling

Mijn ouders hebben plotseling problemen met hun toilet (volgens mij Villeroy & Boch). Van het één op het andere moment begon de stortbak te lekken uit de deksel-rand. Na openen was duidelijk wat er gebeurt: tijdens het vulproces (wat op zichzelf perfect functioneert en netjes stopt!) sproeit het water rond en komt dus o.a. tegen de binnenkant van de deksel. Hier condenseert het en vervolgens loopt het water in kleine straaltjes uit de naad tussen de deksel en de stortbak. Ook de beluchtingsopenening (?) aan de achterzijde vormt een grote bron van lekkage omdat het water hier rechtstreeks naar buiten sproeit tijdens het vullen. Zie foto ter verduidelijking.

Het hele vulsysteem is inmiddels losgehaald, schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Ik kan geen missende onderdelen vinden en begrijp niet waarom dit probleem opeens is ontstaan. Is er iemand die hier een tip heeft, want ik heb het gevoel dat het iets heel kleins moet zijn? Alvast bedankt!

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het beste is gewoon een nieuwe vlotter te plaatsen.

Sluit het water bij de wc af en verwijder de vlotter dan neem deze mee naar een bouwmarkt voor de maat.
 

Ro32

  • #3
Henk, bedankt voor de reactie. Maar hoe kan een nieuwe vlotter dit probleem oplossen? De vlotter sluit namelijk wel gewoon de toevoer af als de stortbak vol is en ik dacht dat dit de enige functie van de vlotter was. Een vlotter heeft toch niets te maken met het rondsproeien? Of begrijp ik de werking van de vlotter niet correct?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
De enige plek waar druk op staat is de vlotter hij sluit wel af dat deze vol is maar spuit ergens tussen weg tegen je boven deksel doordat er iets stuk is in de vlotter.

Je kunt evt een nieuwe membraam in zetten maar van zelfde geld lekt hij nog ergens anders.

Dus daarom beter vlotter vervangen!
 

Ro32

  • #5
Prima Henk, gaan we een nieuwe vlotter proberen te regelen. Is dit overigens echt zo universeel, dat de Karwei om de hoek dit normaal gesproken heeft liggen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Jawel hoor daarom zei ik ook neem de oude even mee als maat.

Wil wel verschil zitten in de lengte en breedte.
 

Ro32

  • #7
Membraam is vervangen en daarmee was het probleem inderdaad opgelost. Bedankt voor alle hulp!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
:prima:

bedankt voor het terug melden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu