Lekkage raamkozijn (hout) en muur

Linda8021

  • #1
Beste Klusgenies,

ik heb met een zuidwesterwind en harde regen last van lekkage boven mijn kozijn (hout) welke ook optrekt in de muur zoals je hopelijk op de foto’s kan zien. Vorig jaar in februari tijdens een storm heeft een bedrijf nog kit aangebracht tussen het kozijn en de muur, echter met oud en nieuw blijkt dat dit niet heeft mogen baten en nu heb ik gister ook weer lekkage gehad en gezien de weerberichten ben ik bang dat dit de gehele week zal duren. Nu denk ik zelf dat het komt door het voegwerk, maar dat weet ik niet zeker. Op de foto kan je zien dat het voegwerk erg nat is boven het kozijn. Graag hoop ik op wat advies wat ik het beste zou kunnen doen en wie ik het beste kan inschakelen omdat ik zelf er helemaal geen verstand van heb en met mijn handen in het haar zit. Hoop dat 1 van jullie me kunnen voorzien van advies?

F868AFF1-52F9-4922-95E2-B4C3A803E317.jpeg 4D3272EF-AEF6-4016-B1B9-59DBB9B799EE.jpeg 76A7E271-53DD-4EF3-BF2E-CE7CC6C1E179.jpeg ACAD5B8C-7FBC-42D3-A5DC-7BC04E41D109.jpeg 139AA522-5C0B-45A3-A5F7-022C5DD3A545.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er lopen een paar vragen met bijna de zelfde strekking. Kan je daar niets van leren?
 

Linda8021

  • #3
Ik heb gekeken bij de andere topics, daar werd aangeven ontbreken lood. Maar bij mij is dit aanwezig. Eventueel kitten tussen kozijn en gevel, dit is gedaan. Het dak, maar het dak is 2 jaar geleden compleet vernieuwd en op de zolder zie ik niets. Ik denk als ik de natte plek daarboven zie en het voegwerk dat het misschien daar naar binnen zou kunnen komen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Wat is er afgekit?
De naad tussen het lood en de bovenliggende muur?
Die naad hoort open te zijn om doorslaand regenwater af te voeren.
 

Linda8021

  • #5
Ja die is inderdaad afgekit. Dus daar moet ik het kit verwijderen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Ja. Het water moet eruit kunnen. Dat kan nu niet.

En controleer bij de nok of de pannen de spouw wel goed afdekken. Ergens komt er water naar binnen.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #7
Waarom is die naad afgekit, had je daarvoor ook al problemen? Met mijn beperkte kennis zou ik ook de nok verdenken, kun je (of iemand anders) bij het dak komen?
 

Linda8021

  • #8
Ik heb een paar keer lekkage gehad. De eerste keer in sept/okt 2020, toen dacht ik dat de oorzaak de loodslab die omhoog stond (omdat de schilder deze om hoog geduwd had). Deze terug geduwd en ruim anderhalf jaar geen lekkage. In de tussentijd heb ik de dakpannen vernieuwd in nov 2020. Feb 2022 tijdens een storm weer lekkage bij dat raam, bedrijf heeft kit aangebracht. Op 31 dec 2022 lekkage bij dat raam maar ook bij bovenkant kozijn begane grond. En afgelopen dinsdag weer druppels raam 1e verdiep. nu zitten er scheuren in het voegwerk boven beide ramen en ook her en der laat het voegwerk los. Ik ben van plan dit te vervangen en de gevel te impregneren. Ik vraag me alleen af of het echt mogelijk is dat het water zo naar binnen kan insijpelen. Ik heb op zolder gekeken, maar geen enkele vorm van lekkage gezien. En als je kijkt bestaat het raam op de 1e verdiep uit 3 delen, er is alleen lekkage bij de eerste 2 delen vanaf links gezien, het andere raam welke zich in de kamer ernaast bevind, helemaal niets en de muur is ook droog.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #9
De muur is mooi droog, behalve een deel van de rij stenen boven het kozijn.
Die kit kan het verklaren.
Ook de schade aan de voegen, want water kan niet weg, date bevriest en zo ontstaat schade aan voegen en bij een strenge winter ook aan de stenen.

Dat er lood zit, zegt nog niet dat het lood overal goed zit. Maar dat controleren en vervangen is een behoorlijke klus, je weet dan wel dat het goed zit.
 

Linda8021

  • #10
De voegen waren Beschadigd voordat er gekit werd. Is het een idee om een lekdetectiebedrijf in te schakelen?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #11
Lekdetectie is ook niet gratis, grote kans dat je dan het advies krijgt om het te doen zoals in de video.

Veel opties zijn er niet.
Als je het alleen hebt als de regen tegen de gevel slaat en niet als het recht naar beneden komt, dan kan je het dak wel uitsluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu