Lekkage kunstof raamkozijn

Xenocian

  • #1
Beste klussers,

Beginnende klusser hier die wat advies nodig heeft. Sinds een week woon ik in een (voor mij nieuw) appartement uit 1960 waar ik vermoed zo'n 10 jaar geleden kunststof kozijnen in zijn gezet.

Tot mijn schrik kwam ik vandaag thuis met een hele plas water op de vloer in mijn werkkamer bij het tuimelraam. Er stond een hele laag water in de onderrand van het raam dus leek het er op dat de afwatering wat verstopt zat. Deze heb ik geprobeerd open te maken met een stukje ijzerdraad. Echter lijkt er nu ook water naar binnen te sijpelen via een naad tussen de kunststof panelen / delen (zie foto). De naad lijkt ook te tochten want er komt ook koude lucht doorheen.

Wat kan ik hier aan doen? Kan ik deze rand gewoon dicht kitten met siliconen of acrylaat kit? Als je in deze naad namelijk met een ijzerdraad voorzichtig rond voelt lijkt hij helemaal open te zijn terwijl dit bij mijn andere ramen dit helemaal niet het geval is.

PS: Geen idee of dit relevant is maar er is gisteren een klusjesman langs geweest om de tuimelramen opnieuw af te stellen ivm tocht (heeft deels geholpen)

IMG-20230112-WA0017.jpeg 20230112_192324.jpg IMG-20230112-WA0010.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou hier een specialist bij halen. Want de verbindingen staan wel erg ver open.
 
  • Like
Waarderingen: Xenocian

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu