Lekkage platdak?

Dennhuizer

 • #1
Ik had lekkage op mijn platte bitume dak, eenmaal op het dak kijkend was er geen lekkage geconstateerd. Ter preventie is er een extra laag bitume op het dak aangebracht(aan de kant van de lekkage). Nu anderhalve week later is mijn plafond nog vochtig, geen druppels. Is het mogelijk dat de evt isolatie onder de bitume laag nog nat is waardoor het plafond nog vochtig blijft? Zijn er tips om dit evt te checken, of moet ik gewoon geduld hebben en kijken of het over een paar weken opgedroogd is?
Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Altijd lastig om de juiste informatie te geven. Er kan veel water tussen de waterdichte laag in de onderzijde van het plafond zitten. Drogen gaat in deze tijd van het jaar ook niet zo snel meer. Dus wacht het nog even af.

  Het is mogelijk dat het water via een gaatje of plek welke wat hoger op het dak zit. Zodoende komt er alleen water naar binnen bij behoorlijke buien.

  Met een tuinslang water op het dak en iets voor de afvoer te maken kan je het ook onderzoeken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu