Lekkage in serre

Nello

 • #1
Goedemiddag,

Mijn moeder heeft thuis een serre waar al enige tijd een kleine lekkage in zit. Dit gebeurt alleen wanneer het hard regent i.c.m vaak harde wind. Bijgevoegd een foto van de situatie op het dak en een tweede foto waarop ik wat dingen heb omcirkeld. Ik vraag mij het volgende af en ben benieuwd of iemand mij hiermee kan helpen:

1) Lijkt dit überhaupt een deugdelijke constructie?
2) De lange rode lijn waar het lood en de dakconstructie van de serre samenkomen: bij harde wind en flinke regen kan het water kan ik me voorstellen hier onderdoor. Er zit geen opstand hier meer achter wat het water tegenhoudt maar puur een aansluiting op de muur d.m.v. een soort schuim. Is het een optie om het lood hier op de ligger te kitten (eventueel met een dubbele kit lijn en bijv. met Tixophalte) zodat er echt geen water meer onderdoor kan?
3) De grote rode cirkel: dit lijkt mij een verdacht punt. Misschien ook hier kitten of het lood vervangen zodat het verder doorloopt?
4) De kleine rode cirkel: bij de schroeven in het Trespa kan me voorstellen dat hier ook een minimale hoeveelheid water door heen kan lekken. Moeten hier geen afsluit rubber gebruikt worden zodat er een waterdichte verbinding gecreëerd wordt (zitten er nu niet)?

Hopelijk kan iemand mij wat meer inzicht verschaffen.

Alvast bedankt.

Groet Niels

IMG-20201008-WA0005 (1).jpg IMG-20201008-WA0005 2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het profiel wat tegen de schuur is gemonteerd zou een U of een Z profiel moeten zijn. Een zijde van dat profiel zou onder de zichtzijde van de daktrim geschoven moeten worden.
  Het water kan nu onder het lood doorlopen, waar zou dat water kunnen eindigen.
  De genoemde bitumenkit zou ik nooit gebruiken. Er zijn genoeg kitten die geen sporen achterlaten.

  Aansluiting serre platdak 2 .jpg
   

  Nello

  • #3
  Hartelijk dank voor je reactie Wgb. Het gebruikte profiel is inderdaad een Z-profiel. Dit is op de foto niet goed te zien maar dit profiel is onder de dak trim geschoven waardoor daar een goede afsluiting op de muur is en water niet achter het lood kan lopen. Neemt niet weg dat er op het punt waar het profiel eindigt en het lood begint (grote rode cirkel op de foto) het nog steeds een lastig punt is want daar valt het lood over het profiel heen en dus zou het water daar achter het lood kunnen lopen. Zoals ik zie in je aanpassing op de foto heb je daar volgens mij een U-profiel getekend maar ik begrijp niet hoe je dit precies bedoelt. Mijn gedachte was om daar het lood te kitten op het profiel want ik zie niet hoe dat op een andere manier kan maar hoor het natuurlijk graag als ik het mis heb. Ik zal sowieso nog even een extra close-up foto toevoegen zodra ik kan.

  Bedankt voor de tip wat betreft Tixophalte. Jammer dat het zo'n rommel is blijkbaar. Wat is een beter alternatief? SP050? Ik las dat de kit sowieso zuurvrij moet zijn ivm het aantasten van het lood.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het zou een U of Z moeten kunnen zijn. Wat er werkelijk zit is niet zo belangrijk. Het profiel moet onder de trim zijn geschoven omdat als het profiel niet onder de trim zou zijn gemonteerd zou daar horizontaal iets van kit zitten en dat blijft niet dicht tussen de schroeven.
  Loopt het horizontale deel van het profiel in de breedte op afschot of kan het water zich horizontaal in de lengte verplaatsen. Gootje.
  Loopt dat profiel in de breedte op afschot dan zou ik het lood verlengen. Dus een soort afdekkap maken in de lengte van het profiel.
  Kit en lood is ook tijdelijk.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  2
  6
  7
  10
  13
  14
  9
  10
  3
  9
  3
  24

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu