Lekkage in cv leiding,massief houten vloer wegebroken.

Djpatrick

  • #1
Hallo allemaal, ik heb een groot probleem wat betreft me nieuwe massief houten jatoba vloer.
Ik heb op 17 januari mijn sleutel gekregen van mijn nieuwbouw appartement en heb een zwevende jatabo vloer gelegd. (gelijmd aan zij en kopse kanten)

Nu ontdekte ik dat er een cv leiding is gaan lekken in de betonnnen ondervloer waardoor de houten vloer deels moest worden weggebroken door de cv monteur(eerste drie meter van de hal, en de cv heeft nu anderhalve maand 1 bar per uur gelekt in de betonnen vloer)
Dit is gerepareerd en dicht gegooid met cement, na nameting op de leiding bleek er nog een lek te zijn, en nu moest de slaapkamer vloer der uit gehaald worden, om bij he tweede lek te komen.

Dit is 28 april dicht gemaakt, ongeveer 15 cmdiep en twee meter lang en 1 meter breed. Ik ben uit huis geplaast en ben nu bezig met de verzekering en het bouwbedrijf voor een vergoeding van de vloer.
Verzekering wil de vloer aanhelen maar dat gaat volgens mij nooit meer mooi worden aangezien elke plank gebroken is die is verwijderd!
Vloer exper die is geweesst zegt dat het mogenlijk is?

Mijn vraag heeft iemand ervaring met aanhelen van massief hoeten planken(bijvoorbeeld uit vrezen van de groeven zodat er weer een nieuwe aan gelijmd kaan worden?

En hoelang duurt het voordat je weer een vloer kan leggen op vers gestort beton ver zekering beweerd 8 dagen?
Kortom ik woon er sinds 17 januari en heb nul woongenot helaas!
Alle hulp is welkom ook mensen die me kunnen helpen met juridise advies?
 

Bbtb77

  • #2
Ik neem aan dat ze gewoon nieuwe planken gebruiken.
 

Djpatrick

  • #3
Daar was ik zelf gelukkig ook achter gekomen!
 

Pieter Jan

  • #4
Ik denk dat je dit moet overleggen met je rechtsbijstandsverzekering, of een juridisch hulpbureau.

Hier doen ze meer de praktische kant: hulp bij zelf klussen.
 

Djpatrick

  • #5
Sorry had ik er even bij moeten zetten, als het goed is krijg ik een vergoeding van de verzekering voor een halve vloer ik wil dus zelf gaan aanhelen. Nou zijn de planken die weggebroken zijn aan kopse kanten gebroken op de groef, is dit nog netjes te repareren of is het beter om een specialist dit te laten doen?
Wie heeft er ervaring mee om vloer delen weer netjes aan te sluiten?
mij dank is groot, want me mooie vloer heeft twee weken mogen genieten van het uitzicht! :-(
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Indien er sprake is van schade door de werkzaamheden van een (installatie-)bedrijf is de enige oplossing het geheel te laten oplossen door (c.q. in opdracht van) de betreffende verzekeringsmaatschappij.

Het lijkt me daarom verstandig dit door de expert op vloerengebied te laten verzorgen, die een en ander ter plekke kan beoordelen en de beste oplossing kan vaststellen. Alleen dan zal er sprake zijn van garantie en dergelijke.

Het gaat buiten de bedoeling van Klusidee om te bepalen of de vloerexpert die geweest is, het bij het rechte eind heeft gehad en de juiste oplossing heeft aangedragen.

Indien er slechts een halve vloer wordt vergoed, en dat niet tot een goed resultaat gaat leiden, dan zal er toch met meer drang bij de verzekeringsmaatschappij aangeklopt moeten worden voor een volledige vergoeding / vervanging. Maar ook dat valt geheel buiten het kader van Klusidee.
 

Djpatrick

  • #7
Kees mijn dank is groot, fijn weekend en bedankt voor de info!
greetz patrick.
 

Djpatrick

  • #8
Toch nog een vraag,kan iemand zeggen hoe je weer gebroken planken zo krijgt dat ik weer verder kan met aanhelen van de vloer?
(Massief hout jatoba)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu