Lekkage door warmwaterleiding

JWM365

 • #1
In 2008 een nieuwe keuken laten plaatsen en gekozen voor een keukenboiler aangesloten op de coldfill. Warmwaterleiding af laten doppen. Afgelopen vrijdag een nieuwe vaatwasser aan laten sluiten, bij toeval kwamen we er zodoende achter dat de keukenboiler niet veilig meer was. Door oververhitting een barst in de ombouw die helemaal bruin verkleurd was. Op advies van de installatie monteur van de vaatwasser de boiler verwijderd en de keukenkraan rechtstreeks aan laten sluiten op de warmwaterleiding. Probleem opgelost zou je denken. Helaas! Bij het openen van de warmwaterkraan kwam het water door het plafond heen zetten langs de muur en vanachter de keukenkastjes. Meteen boven gaan kijken en daar bleek de badkamer vloer en de vloer in de slaapkamer (aangrenzend) helemaal nat. Uiteraard meteen de warmwaterleiding weer afgedopt. Maar nu dus geen warm water in de keuken. Ergens moet de leiding dus open zijn, zeer waarschijnlijk in de muur tussen de badkamer en de slaapkamer.

5 jaar geleden hebben we een nieuwe badkamer laten plaatsen. Toen zijn er wat leidingen verplaatst voor de wastafel. Daar hebben we nooit problemen mee gehad.

Hoe zou het nu kunnen dat er toch lekkage ontstaat bij in gebruiknemen warmwatertoevoer in de keuken.

We hebben maar een nieuwe keukenboiler aangeschaft, om weer warm walert te kunnen gebruiken, maar dat neemt niet weg dat er ergens een lekkage zit die mogelijk in de toekomst toch voor grote problemen kan zorgen.

Hoe dit op te lossen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Screech

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ik denk dat dit een klasieke fout is van de badkamer installateur.

  D warmwater leiding die naar beneden loopt is loos, er is geen kraan op aan gesloten.

  Als je nu de warmwaterleiding op de keuken kraan aansluit, en je zet de hendel (neem aan een 1 hendel kraan) in de middenstand of iig ietsje uit het rechts richting het midden, dan loopt er Koudwater je warmwater leiding in. De warmwater leiding is nl leeg/ niet aangesloten in de badkamer. Het water spuit dan dus in je muur (of waar die leiding ook uitkomt) vrij in de rondte.

  De badkamerboer, heeft de warmwater leiding die naar de keuken loopt toendertijd dus los gesneden. De warmwater leiding die vanaf de cv ketel komt is gebruikt voor warmwater in de badkamer, de leiding naar beneden is dus loos.

  Deze leiding kan je dus niet meer gebruiken, of je zal deze leiding weer aan de warmwaterleiding in de badkamer moeten aansluiten.

  Persoonlijk vind ik dit een grove fout van d badkamerboer, die niet verder kijkt dan zijn neus lang is. Lees voor toekomstige plannen in de keuken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu