Lekkage deurstijl badkamer

Rob85

  • #1
Beste klussers,

Ik hoop dat iemand antwoord kan geven op het volgende:

De wandtegels in mijn badkamer zijn bij de deurstijl wat naar voren gekomen. Hierdoor is de kitrand los van de deurstijl. Zie foto 1.
Ik vermoed dat dit onze eigen stomme fout is geweest door jarenlang de badkamerdeur op een kier te laten tijdens het douchen. Alle stoom is via de deuropening aan de andere kant op de muur geslagen. Op de tweede foto zie je deze andere kant. De verflaag daar was vochtig en gebobbeld dus heb alles weggekrabd. Kan het zijn dat door een constante vochtaanvoer dit is doorgeslagen tot aan achter de tegels waardoor deze los zijn gekomen? En kruipt alle stoom tijdens het douchen door deze kitrand tot achter de tegels?

En dan mijn tweede vraag: Het opnieuw afkitten van deze rand zou dat het probleem "tijdelijk" kunnen oplossen of moeten echt alle tegels eruit? Een nieuwe badkamer staat op de planning maar tot die tijd wil ik het graag weer netjes afwerken.

1.jpg 2.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Van welk materiaal is de wand gemaakt.
 

Rob85

  • #3
De muur is van beton, het randje tussen de deurstijl en die muur is volgens mij gips.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een deur kozijn in een muur van beton is meestal wel degelijk. In iedergeval heeft vocht niet zoveel invloed als er hout zou zijn gebruikt.
Het kozijn is glad en de muur is grof dan moet je echt een dansmeester zijn in kitwerk.
De afwerking tegels kozijn lijkt gevoegd klopt dit.
 

Rob85

  • #5
Nee het randje tussen de wand tegels en het kozijn is gekit. De kitrand is over een behoorlijk lengte heel mooi recht naar voren gekomen zoals op foto 1 is te zien.
We douchen nu steeds met de deur wijd open zodat de waterdamp zich niet ophoopt. Het lijkt minder te zijn maar het lijkt me zo onwaarschijnlijk dat een beetje waterdamp van het douchen door zo’n open kitrandje achter de tegels gaat zitten...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Spijt me maar ik zie niet op de foto1 dat de tegels naar voren zijn gekomen. Wat ik zie is een kitnaad die goed gehecht is aan de tegels maar los van het kozijn is gekomen.
 

Rob85

  • #7
Ja klopt helemaal, alleen de tegels zijn hierbij ook wat naar voren gekomen, is op de foto wat minder goed te zien. Ze lopen niet meer gelijk met het kozijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dan blijft over een tegellijm die door vocht zwelt.
 

Rob85

  • #9
En als ik de open kitrand vervang voor nieuwe kit, lost dat het probleem dan tijdelijk op? In de zin van dat het achter de tegels langzaam weer droog wordt?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10
Achter de tegels is het niet nat zeker in de zomerse periode. In ieder geval niet door condens.
Hier op het forum gezien de reachties, zijn er geen lezers die ervaring hebben met tegellijm die door vocht uitzet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu