Lekkage buitenmuur door bij tuindeuren

Peter Klusser

  • #1
Hallo

in Lekkage buitenmuur door zonwering? had ik gemeld dat er lekkage was bij nieuwe tuindeuren en dat deze mogelijk veroorzaakt werd door de zonwering.
Het onderwerp is inmiddels gesloten, omdat de lekkage verholpen leek. De kit heeft de ruimte tussen lattei en kozijn goed opgevuld. Toch lekt er nog water naar binnen wat bovenaan het kozijn naar binnen komt.
De lekkage begint na vele uren regen. En de zonwering is verwijderd (was oud en versleten). Kan de lekkage komen doordat veel voegen in de muur boven dit kozijn loszitten en slecht zijn, zodat er veel water aan de binnenkant van de voeg komt?

Graag tips om achter de oorzaak en de oplossing te komen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kunt u een paar foto's plaatsen ?
 

Ralph

  • #3
Je muren slaan door en water begint aan de binnenkant van het spouwblad naar beneden te lopen. Daar komt dat water zoals ik het kan zien, een onbeschermd kozijn tegen, ik zie geen lood of dpc namelijk.
Dat je de tuinslang ertegen aan houd met water en dat dat begint te lekken door de lintvoeg op de betonlatei (die altijd gescheurt is) bevestigd mijn vermoeden van het ontbreken van lood of dpc.

Hak er een steen uit boven die latei en kijk het je aan. Zit er geen van die zaken in (of verkeerd), hak dan een meter los en breng alsnog dpc aan. De volgende dag weer een meter en zo ga je verder tot je klaar bent. Leg zo'n 15 a 20 cm verder dan het kozijn lang is.
Lood is vanaf dit moment moeilijker goed aan te brengen.
 

Peter Klusser

  • #4



Jan,

hierbij 3 foto's: 1e geeft totaalbeeld (van het plaatsen van het nieuwe kozijn). 2e kijkt van onderen tegen het stelkozijn en de latei aan, het stelkozijn moest gedeeltelijk worden verwijderd, daarom ziet het er zo rommelig uit. De 3e is van buitenaf, de kier tussen latei en kozijn is inmiddels dichtgekit.
 

Ralph

  • #5
Het lood zie ik zitten en is beschadigd. ook zie ik dat je het kozijn verder naar buiten hebt gezet dan het lood reikt. Het water loopt dus op het kozijn ipv ervoor langs. Door die naad dicht te kitten heb je het eigelijk nog erger gemaakt, het water moet zich nu een andere weg zoeken.
 

Peter Klusser

  • #6
Is het misschien een oplossing om een extra loodslab tussen kozijn en latei te plaatsen, die verder komt dan wat er nu zit? Zou dat kunnen zonder het kozijn weer weg te halen?
 

Ralph

  • #7
Ik denk niet dat je zulke dunne vingers hebt omdat ook omhoog te krijgen tussen het kozijn en spouw.
De enige oplossing zonder het kozijn weer los te halen staat al in mijn vorige betoog.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu