Lekkage aan de lichtstraat van de uitbouw

Marja123

 • #1
Goedemorgen!
Wij hebben helaas lekkage aan de lichtstraat van de uitbouw. Tijdens een stortbui stroomt het uit een spot naar beneden :(. Rondom de lichtstraat is dan een “lijst” van vocht op het plafond zichtbaar op ca 15 cm vanaf de rand van de lichtstraat van binnen gezien. Mijn vraag aan jullie is of de constructie van de rand Zo goed is (zie foto) en of kitten van de rand de oplossing is of dat er meer moet veranderen. Alvast dank !

95A44F88-D369-4E0F-86A6-89C43A26BA88.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als je last hebt met een stortbui dan is de oorzaak dat het water niet snel genoeg van het dak af kon lopen. Bijvoorbeeld dat het riool de hoeveelheid water niet aan kon, of dat er iets voor de afvoer ligt wat er niet hoort. Wat voor hemelwater afvoeren zijn er aangebracht. Foto mag ook.
   

  Marja123

  • #3
  Het was inderdaad veel hemelwater! De afvoer loopt Zo af, zie foto

  FA7479D9-4005-4EBB-AA4B-D734EA66602E.jpeg
   

  Marja123

  • #4
  Bedankt voor je reactie. Het lood ziet er zo uit aan de ene kant.

  A1E96101-EDD6-4878-BF34-E5A08D990D0B.jpeg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Dat is de afvoer van een hoger dak en dus tevens een extra aanvoer voor dit dak.
  Daaronder zou een afvoer kunnen zitten, ja/nee. Ik zie het zo. Het dak is ?? jaren oud geen problemen en na een stortbui loopt het ergens over. Riool overbelast? Afvoer verstopt? Sedum op het dak zorgt ook vertraagde afvoer van het hemelwater. Waar zit de afvoer of en hoeveel zijn er aangebracht. Maak eens een foto waar indien mogelijk het hele dak opstaat.
  Lood zit goed ik neem aan dat de dakbedekking voorbij het lood zeker een cm of 10 verticaal is opgezet.
   

  Marja123

  • #6
  Goede vragen. Waarschijnlijk toch ineens teveel water van het andere dak. En sedum helpt niet mee dan. Fijn dat je aangeeft dat het lood goed zit. Ik denk dat we dan moeten proberen het water meer ruimte te geven (wat sedum weg waar de afvoer van hogere dak Uitkomt) en /of een extra afwatering / regenpijp van het hogere dak Naar het riool. Dank voor het meedenken. Ik meld wat er gaat gebeuren en of dat werkt :)
   

  Marja123

  • #7
  Het dak is overigens een jaar oud dus dit was waarschijnlijk de eerste echte hoosbui?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Maak nog even die foto.
  Zit daar in die hoek onder de uitloop van de buis van het hoge dak een afvoer? Zo ja dan moet de opstand van het dak daar op zijn hoogst zijn en dat is deze zeker niet. Het sedum ligt bijna gelijk met de bovenkant.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu