Leidingwerk voorbereiden schuimbeton

Tinus80

  • #1
Goedenavond,

Wij laten binnenkort schuimbeton storten in de woonkamer/gang. Gas/elektra/water komt nu binnen in kelderkast naast de woonkamer, hier wordt geen schuimbeton gestort.

Ik wil een leidingplan maken die is afgestemd op de toekomst en zit nog met wat vragen.

- Ik wou eerst een grote loze leiding naar de keuken/ tuin/ voordeur gaan aanleggen, echter vandaag hoorde ik dat je beter met meerdere kleine buizen kan werken omdat je in sommige gevallen niet meerdere kabels door 1 leiding mag laten lopen, klopt dit?
- Kan ik vanaf kelderkast naar de bestaande kruipruimte boren om nieuwe leidingen aan te leggen en dan met pur afwerken/dichten?
- Als ik een loze leiding naar buiten wil aanbrengen kan ik dan vanaf de kruipruimte door de gevel onder de vloer en dan ook afwerken met pur?
- Is het beter om flexibele of vaste mantelbuizen te gebruiken voor electra/netwerkkabels in schuimbeton?
- Voor water zie ik nu een witte (waarschijnlijk meerlagen buis) lopen vanaf de kelderkast naar de keuken, moet hier ook nog een bescherming of extra isolatie op worden aangebracht.
- Gasleiding lijkt niet beschermd te zijn, moet deze dan vanaf de meter opnieuw worden aangelegd naar keuken met een nieuwe mantelleiding, of kan hier vanaf de kelderkast een (deelbare) mantelbuis om heen worden gezet?

groet Tinus
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Mooi moment om de gasleiding naar de keuken te vervangen voor elektra (voor het koken iig). :idea:

Afdichten van de boorgaten in de meterkast met flexpur is prima. Doe een deksel of tape op de ongebruikte mantelbuizen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu