Hoe kunststof leidingen op sporen, boren in de vloer

A

Anonymous

Gast
  • #1
In ons nieuwbouw huis liggen alle leidingen in de vloer, voor de cv is gebruik gemaakt van kunststof leidingen. Voor o.a. een kastenwand moet ik in de vloer boren.

Zijn er leidingzoekers te koop waarmee ik naast electra en koper ook de kunststof cv leidingen op kan sporen?

Zoja, graag vermelden welk merk/type en een prijsindicatie.

Bij voorbaat dank voor de reacties!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Kooman, het beste wat je kan doen, in de bewuste kamer de radiator aanzetten, de rest uit, dan de radiator gedurend 1,5 uur laten stoken.

Daarna met een plantenspuit de vloer benevelen, dan zie je de contouren waar de slangen lopen, je kunt ze ook met de Bovenkant van je hand op de vloer de slang volgen (uiteraard voelen op ruwe vloer)

Er is tuurlijk wel apparatuur voor, maar dat is infrarood. Denk dat je dan een beetje je doel voorbij gaat. Dan is je apparatuur duurder dan je kastenwand,

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Denk eigenlijk ook dat je gewoon kunt lijmen op de vloer!!

Maar dat zou KlusKees wel weten!!

gr. Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ha Ben,

De leidingzoeker wil ik niet alleen voor de kastenwand gebruiken, ik moet namelijk nog aardig wat leidingen in de muren frezen en wil hier toch nog een zoeker voor aanschaffen.

Gr learco
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dank je voor deze eer, Ben!

Inderdaad, ik zou niet gaan boren, veel te link!
Ik zou kiezen voor een strook multiplex (bijv 60 cm breed, lengte = lengte kastwand of in delen), bijv 18 of 22 mm dik, en die vastlijmen met een goede montage-kit of een constructielijm (één component PU lijm). Wel goed gewichten erop zetten, bijv emmers gevuld met water, want multiplex trekt een beetje.

MDF kan ook (trekt niet), maar schroeven houden er lang niet zo goed in als in multiplex.

Die bodem zou ik dan mijn kast op gaan monteren en schrioeven gebruiken die net niet onder die laag uitkomen, dan kan er niets gebeuren. Wil je het helemaal mooi maken, omdat de voorkant van het multiplex in het zicht blijft, dan werk je het af met een laag kantfineer, dat spul wat je strijkt, in een tint overeenkomend met de kast-deuren. Wel doen vóór het vastlijmen, anders is het haast niet te strijken.

Eventuele rails voor de deuren kun je dan ook op het multiplex bevestigen. Kies voor de multiplex een plaat die goed droog aanvoelt en niet krom is. En laat hem even in de juiste breedte zagen dan is de kant mooi recht.

Succes, horen we nog even wat het geworden is?

Gr. KlusKees
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ha Kees,

Jullie horen zeker nog hoe het geworden is, duurt alleen nog een paar maanden voor het huis opgeleverd wordt. De oplossing van jou had ik ook aan zitten denken, maar heeft niet mijn voorkeur, ivm de rand van 18 of 22mm. Een vriend van me heeft vloerverwarming in laten frezen en de installateur had een leidingzoeker die ook de kunststof cv leidingen opspoort. Ben dus benieuwd waar ik zoiets kan kopen of eventueel huren als de prijs erg extreem is.

Gr learco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu