Detector leidingen vinden - ervaring?

Roewi

  • #1
Hallo, zit te overwegen om een detector aan te schaffen waarmee leidingen (electriteit/water) en hout mee gevonden kan worden in muren. Hoor alleen wisselende verhalen. Heeft iemand hier ervaring mee en zoja werkt het goed?
 

Tozz

  • #2
Ik heb een ding gekocht van 19 euro en die werkt 'redelijk'. Hij heeft een piepje voor metaal en een piepje voor stroomvoerende leidingen. Ik vond de nauwkeurigheid wat tegenvallen maar voor het zoeken van leidingen werkt het opzich wel. Viel mij op dat de nauwkeurigheid erg afhankelijk is van hoe je het apparaat (horizontaal/verticaal) ten opzichte van de leiding plaatst.
 

Red

  • #3
Over het algemeen weggegooid geld, ik heb er twee één van ca 20,- en één van ca 100,- die laatste werkt redelijk, maar vaak ook niet diep genoeg.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik heb er hier een die top wekt, mijn record is 4m onder de grond een kabel terug vinden.
spijkers,schroeven of waterleidingen gaat hiermee alleen niet.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Denk alleen niet dat je die nieuw voor 100 euro hebt kunnen kopen.

Helaas is het met de meeste detectoren zoals hierboven al is opgemerkt droevig gesteld.
Kort houdt dit in dat als er een leiding loopt de meeste dat ding al van ver signaleren gevolg dat ze de leiding een halve meter links en een halve meter rechts al zien en dat jij dan dus een stuk van een meter vrij moet houden terwijl die leiding maar 16mm dik is.

Vaak werkt je eigen gezonde verstand veel beter dan een detector, zit er vlak bij een stopkontakt dan kun je er gif op innemen dat er ook ergens een leiding loopt (kijk ook even aan de ander kant van de muur)
En die filmpjes op TV met een waterleiding midden in de muur zijn meestal onzin, immers de meeste bedrijven leggen die wel netjes in een koof oid. en zo kort mogelijk van de watermeter naar de badkamer zodat er zo weinig mogelijk duur koper gebruikt hoeft te worden.

suc6

Gerrit
 

Red

  • #6
Ik sluit me helemaal aan bij Gerrit. Met gezond verstand vindt je 90% van alle leidingen met het blote oog en daar waar je echt die leidingzoeker nodig hebt daar laten nagenoeg alle low kost (100,- en minder) je gewoon in de steek. Veel valse alarmen of je leiding zit net iets te diep en wordt niet gevonden. Bij elektra gewoon het contact even van de muur schroeven en kijken welke kant de buis op gaat, de rest kan je dan verder wel bedenken.

De enige gadget die me wel nuttig bevallen is, is een lasertje om zaken horizontaal en verticaal te kunnen uitmeten. Dat kwam vooral goed van pas bij het hangen van plafonds, maar dan wel in combinatie met een degelijk fotostattief en een zelf gemaakt plankje om hem op te zetten, maar het prul statief wat er bij zat was ook onbruikbaar (bekend groen merk).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu